Edebiyatta mektup nedir?

İçindekiler:

  1. Edebiyatta mektup nedir?
  2. Ilk mektup kim tarafından yazılmıştır?
  3. Ilk mektup ne zaman icat edildi?
  4. Tebrik Mektubu Nedir?
  5. Şikayetname nesir mi?
  6. Şikayetnamenin konusu nedir?

Edebiyatta mektup nedir?

Edebî mektup; bir yazarın, sanatçının, din büyüğünün vs. bir konudaki görüşlerini ve duygularını açıklamak için yazdığı nazım veya nesir türünde mektup. Bazen alıcının şahsında geniş bir kitleye hitap etmek amacıyla yazılır ve çeşitli organlarda yayımlanır.

Ilk mektup kim tarafından yazılmıştır?

Türk edebiyatında gerçek anlamda ilk olarak mektup türünde eser veren yazar; "FUZULİ"dir. Fuzuli tarafından yazılan bu eserin ismi "ŞİKAYETNAME"dir. Dünya edebiyatında ise mektup türüne ait sayılabilecek ilk eser Mısır firavunları tarafından yazılmış diplomatik mektuplar olarak kabul edilmektedir.

Ilk mektup ne zaman icat edildi?

Yazılı mektubun tarihçesi çok eski çağlara dek gitmektedir. Elimize geçen en eski mektuplardan biri Sümer dilinde çivi yazısıy la yazılmış bir kil tablettir ve yaklaşık Î. Ö. 2100-2016 arasında bir zamana tarihlendirilmektedir.

Tebrik Mektubu Nedir?

a)Tebrik Mektupları: Kişiler veya kurumlar arasındaki başarıları ve mutlulukları paylaşmak ve kutlamak amacıyla iyi dileklerin sunulduğu kısa yazılara tebrik ya da kutlama mektupları (mesajları) denir.

Şikayetname nesir mi?

Fuzuli'nin (16. yüzyıl) Şikayetname'si Türkçe yazdığı diğer bazı mektupları Veysi ve Nergisi adlı yazarların (17.yüzyıl) eserleri sanatlı nesir örneğidir.

Şikayetnamenin konusu nedir?

Şikayetname, konu itibariyle devlet idaresinde meydana gelen aksaklıkların anlatıldığı bir eserdir. Devlet kademesinde yer alan görevlilerin makamlarını kötüye kullanma, rüşvet alma, adam kayırma gibi bozulmuş yönlerini eleştirel bir bakış açısıyla gözler önüne serer.