Ölüdeniz'in hikayesi nedir?

İçindekiler:

  1. Ölüdeniz'in hikayesi nedir?
  2. Ölü Denize neden Ölüdeniz diyorlar?
  3. Fethiye Ölüdeniz tuzlu mu?
  4. Kayaköy Tarihi Rum Evleri nerede?
  5. Kayaköy de kimler yaşadı?
  6. Ölü Deniz Nerede dünyada?

Ölüdeniz'in hikayesi nedir?

Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp intihar etmiş. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir. Günün ilerleyişine göre rengi değişip duran deniz belki de bir oğlana bir kıza yanmaktadır. Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir.

Ölü Denize neden Ölüdeniz diyorlar?

Deniz dönerek çarşaf gibi bir koya girmektedir. Oğlan orada ölür. Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir.

Fethiye Ölüdeniz tuzlu mu?

Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. ... Kaynak suları nedeniyle değişen tuz oranı da denizin dibinden devamlı sirkülasyon yapılmasına olanak tanır.

Kayaköy Tarihi Rum Evleri nerede?

Eski Bir Rum Köyü: Kayaköy. Anadolu'da yakın tarihi geçmişin en önemli tanıklarından Kayaköy, Fethiye ilçe merkezine 8 km uzaklıkta, terk edilmiş taş evleriyle hayalet bir köyü andırıyor.

Kayaköy de kimler yaşadı?

Köyde ağırlıklı olarak Rumlar yaşıyormuş. Rumlar bu köyü Levissi derken, Türkler ise Taşlıköy diyormuş. 19. yüzyılın ortalarına doğru köyün nüfusu 2000 civarındaymış, fakat 20. yüzyılda dışarıdan gelenlerle birlikte doğal olarak köy nüfusu da artış göstermiş.

Ölü Deniz Nerede dünyada?

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde yer alan Ölüdeniz; Anadolu'nun güneybatısında bulunan Teke Yarımadası'nda yer alır.