Zona kaşıntısı için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Zona kaşıntısı için ne yapmalı?
  2. Zona nerelerde oluşur?
  3. Zona ağrısı kaç ay sürer?
  4. Zona hastalığı kaç ay sürer?

Zona kaşıntısı için ne yapmalı?

Zona hastalığının yol açtığı ağrı, kaşıntı ve yanma hissini hafifletmek için, etkilenmiş bölgeye bir buz torbası koyun. Bu uygulama kaşıntıyı büyük oranda azaltacak ve yanmada bir miktar rahatlama sağlayacaktır. Ancak, buzun sağladığı rahatlama geçicidir. Yıkamak da zona ağrısını gidermek için bir çare olabilir.

Zona nerelerde oluşur?

Zona hastalığı genellikle sırt ve gövdede tek taraflı olarak ortaya çıkan bir hastalıktır. Bazı kişilerde, döküntüler kişinin yüz bölgesinde de meydana gelebilir ve bu durum yüz kaslarında zayıflık ile sonuçlanabilir.

Zona ağrısı kaç ay sürer?

Zona yaralarının iyileşmesi 2-3 haftayı bulabilir. Bazen zona geçtikten haftalar ve hatta aylar boyunca buradaki sinirlerde ağrı devam edebilir. Buna postherpetik nevralji(zonasonrası sinirsel ağrı) denir. Ağrının döküntüler iyileştikten sonra da sürmesinin nedeni iltihaplanan sinirin hasara uğramış olmasıdır.

Zona hastalığı kaç ay sürer?

İyileşme süreci yaklaşık 2 ay sürebilir Hastalık genç hastalarda 2-3 haftada, yaşlı kişilerde ise 6-8 haftada iyileşir. Zona hastalarının büyük çoğunluğu hastalığın herhangi uzun süren etkilerini yaşamazken, yaklaşık %3'ünde zonaya bağlı nöropati denilen uzun dönemde gerileyen bazı etkiler ortaya çıkabilmektedir.