1 dönümden kaç kg kuru fasulye alınır?

İçindekiler:

  1. 1 dönümden kaç kg kuru fasulye alınır?
  2. Fasulyede verim nasıl artırılır?
  3. 1 dekardan kaç kilo fasulye alınır?
  4. Taze fasulye ne zaman toplanir?
  5. Kuru fasulyeye hangi gübre verilir?
  6. Bir dekardan ne kadar fasulye alınır?
  7. Barbunya dönüme ne kadar verir?
  8. Fasulye ne zaman olur?
  9. Fasulye neden çiçek açmaz?

1 dönümden kaç kg kuru fasulye alınır?

Ortalama olarak yer fasulyesinde dekardan 500-600 kg, sırık fasulyesinden dekara 750-1250 kg verim elde edilmektedir.

Fasulyede verim nasıl artırılır?

Fasulye Verimi Nasıl Artırılır?
  1. Fasulyede en iyi verim, damlama sulamayla alınıyor.
  2. Kuru fasulye söz konusu olduğunda, hasadın normalden erken yapılması, fasulyelerin tanelerinin su kaybetmesine ve verimin yüksek oranda azalmasına neden oluyor.
Daha fazla öğe...•Hicri 18 Zilkade 1442

1 dekardan kaç kilo fasulye alınır?

Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır.

Taze fasulye ne zaman toplanir?

Açıkta taze fasulye yetiştiriciliğinde Mart sonu ve Nisan aylarında ekime başlanır (bölge ekolojik şartları dikkate alınır). Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayı- nın son haftasına kadar kademeli olarak ekim yapılabilir.

Kuru fasulyeye hangi gübre verilir?

Bununla birlikte kök gelişiminin çok iyi olması için de 6-7 kg dekarda fosfor kullanılmaktadır. Fasulyenin ihtiyaçlarına bağlı olarak bünyesinde %18 oranında azot, %46 oranında fosfor içeren gübrenin kullanılması uygun olmaktadır. Bu gübre Diamonyum Fosfat olarak isimlendirilmektedir.

Bir dekardan ne kadar fasulye alınır?

Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır.

Barbunya dönüme ne kadar verir?

İlçemizde yetiştirilen barbunyadaki verim, iklim ve bakım şartlarına göre dekara 1.250-2.000 kg arasında değişiklik göstermekte, taze olarak toplanıp genellikle iç piyasada tüketim olarak satışa sunulmaktadır. Barbunya üretiminde tohum ekiminden toplanmasına kadar yoğun iş gücü gerektirmektedir.

Fasulye ne zaman olur?

Örtü altı taze fasulye yetiştiriciliğinde ilkbahar döneminde 1 Mart, Sonbahar döneminde 15 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde tohum ekimi yapılır. Geniş alanlarda bodur taze fasulye yetiştiriciliği yapılan yerlerde sıra usulü mibzerle ekim yapılır.

Fasulye neden çiçek açmaz?

Fasulye bitkisinin ekimden hasadına kadar 400-450 mm suya ihtiyacı vardır. ... Bitki kök sistemi iyice geliştiğinden verilecek su miktarı artırılmalı kök bölgesinin iyice ıslatılması gerekir. Bu dönemde nem eksikliği döllenen çiçek sayısının azalmasına, baklaların küçük ve kalitesiz olmasına neden olur.