Yeni çıkan dişler neden tırtıklı olur?

İçindekiler:

  1. Yeni çıkan dişler neden tırtıklı olur?
  2. Dişlerde şeffaflaşma neden olur?
  3. Yeni diş kaç yaşına kadar çıkar?
  4. Diş minesi yenilenir mi?

Yeni çıkan dişler neden tırtıklı olur?

Çarpık çıkma sebeplerinin başında genetik faktörler gelmektedir. Çocuk çene yapısını anneden alıp, diş yapısını babadan aldığında, çenesi küçük ve dişleri büyük olduğunda dişler sığmakta güçlük çekebilir. Bunun sebebiyle de çarpık dişlenme dönemi başlamış olabilir.

Dişlerde şeffaflaşma neden olur?

Diş uçlarının şeffaflaşması, genel olarak diş minesinin erozyona uğraması ile meydana gelir. Diş mineleri insan vücudunun en güçlü yapı maddeleridir. Kuvvetli dış tabaka görevi görerek, yeme içme gibi durumlarda günlük yıpranmalardan korur. Ayrıca dişlere zarar veren asit ve kimyasallara karşı da koruma görevi görür.

Yeni diş kaç yaşına kadar çıkar?

Çocukta daimim dişler 6 yaşında çıkmaya başlar. 20 yaş dişlerinin sürmesiyle toplamda 32 tane olan daimi dişlerin sürmeleri tamamlanır. Süt dişlerinin arkasından, ağzın en arka bölgesinde çıkan ilk daimi dişler olan 6 yaş dişleri, çoğunlukla ebeveynler tarafından fark edilmezler.

Diş minesi yenilenir mi?

Diş minesi kemiğe benzer, zira kaybedilen kısım yeniden elde edilemez. Vücudunuzun diş minesini yeniden geliştirmesi imkânsız olduğundan, amacınız var olan diş minesini güçlendirmek ve onarmak olmalıdır.