Arabanın ne kadarına kredi verilir?

İçindekiler:

  1. Arabanın ne kadarına kredi verilir?
  2. Araç kasko değeri poliçede yazar mı?
  3. Piyasa rayiç bedeli ne demek?
  4. Kasko yaptırmak neden haram?

Arabanın ne kadarına kredi verilir?

•120.000,01-300.000 TL aralığında olanlar için azami %50'si, •300.000,01-750.000 TL aralığında olanlar için azami %30'u, •750.000,01-1.500.000 TL aralığında olanlar için azami %20'si kadar taşıt kredisi kullandırılabilmektedir.

Araç kasko değeri poliçede yazar mı?

Kasko değer listesi baz alınarak aracınızın değeri belirlenir ve poliçeniz düzenlendiği sırada, listedeki değer yazılır. Poliçede yazan değerin, rayiç bedel olarak ifade edildiğini bilmek gerekir. Bunun sebebi, kasko sigortasının genel şartlarının baz alınmasıdır.

Piyasa rayiç bedeli ne demek?

Rayiç bedel, kısaca alınacak veya satılacak bir malın güncel sürüm değeridir. Daha basit açıklamak gerekirse bir malın pazar değeri olarak adlandırılabilir. Bu bedel sayesinde alınacak veya satılacak taşınmaz malın pazar değerinin altında işlem görmesi engellenir.

Kasko yaptırmak neden haram?

Kişinin ya kendi eliyle, ya da harici bir odaktan mal ve canına her hangi bir zarar geldiğinde, kasko denilen mali dayanakla, bu zararlar kısmen de olsa telafi edebiliyor. ... “Kaskonun ve özel sigortaların dayandığı noktaların faiz olma tehlikesinden dolayı bunlar yasaklanmıştır”.