Meslek liselerine ek puan ne kadar?

İçindekiler:

  1. Meslek liselerine ek puan ne kadar?
  2. Sağlık Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra ne olunur?
  3. Üniversite sınavında meslek liselilere ek puan veriliyor mu?
  4. Ek puan ne kadar geçerli?

Meslek liselerine ek puan ne kadar?

Yukarıda belirtildiği gibi meslek liseli adayın OBP'si 0,06 ile çarpılarak bu ek puan miktarı bulunacaktır. Adayın Ek puanlı YGS Puanının hesaplanması: 350*0,06=21 puan. Adayın Y-YGS-1 puanına bu ek puan ilave edilecektir. 282+21= 303 Ek puanlı YGS-1 Puanı.

Sağlık Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra ne olunur?

Okullarda Radyoloji, tıbbi laboratuvar, ortopedik protez ve ortez, tıbbi sekreterlik, hemşirelik, anestezi teknisyenliği ve acil tıp teknisyenliği eğitimlerinin verildiği bölümlerden mezun olanlar; İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyeni. Hemşire yardımcılığı Ebe yardımcılığı

Üniversite sınavında meslek liselilere ek puan veriliyor mu?

Ek puanlı yerleştirme hakkı meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır. Tüm lise öğrencileri gibi meslek lisesi öğrencileri de öncelikle iki aşamalı olan üniversite sınavına girerler. Daha sonra mezun oldukları meslek bölümünden tercih yapmaları gerekçesi ile sınavdan aldıkları puan üzerine belirli bir ek puan eklenir.

Ek puan ne kadar geçerli?

2021 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2021 yılı yerleştirme puanları ile 2021 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır. 2021 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2021 yılı yerleştirme puanları ile 2021 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.