Yem bezelyesi ne zaman hasat edilir?

İçindekiler:

  1. Yem bezelyesi ne zaman hasat edilir?
  2. Bezelye dekara ne kadar verir?
  3. Bezelye ekimi nasıl?
  4. Yerli sarımsak nasıl olur?
  5. Soğan nasıl ekilir tarlaya?
  6. Yeşil soğan tohumu nasıl elde edilir?

Yem bezelyesi ne zaman hasat edilir?

-Ekim miktarı yetiştirilem bölgeye göre 10-12 kg / da Taşkent ile birlikte 4-5 kg tritikale ve ya uzun boylu kılçıksız buğday, yulaf ile birlikte ekim yapılmalıdır. -Taşken Yem Bezelyesi çok erkencidir. Mayıs başında çiçek açar hasada gelir.

Bezelye dekara ne kadar verir?

Bezelyede verim çeşidinin yer ve sırık oluşuna, baklada bulunan dane sayısı ve iriliğine, ekolojik şartlara bağlı olarak değişir. Bir dekar alandan baklalı taze bezelye olarak 1500-2000 kg taze iç bezelye olarak ise 500-800 kg arasında ürün alınır.

Bezelye ekimi nasıl?

işlenmiş toprağa bezelye tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 3-4 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 10-12 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Yerli sarımsak nasıl olur?

Yerli ve Çin sarımsağı arasındaki farklar Rengi süt beyaz olur ve aroması yoktur. Dolaba koyulduğu zaman durduğu yerde büyüyor. İlk görünüşte çok güzel olsa da çok hızlı, çabuk çürüyor. Kalıcı olarak bir şeylere katarsanız hem o sarımsak bozulur hem de içindeki diğer malzemeyi bozar.

Soğan nasıl ekilir tarlaya?

Soğan elde etmek için genellikle iki ekim veya dikim yöntemi uygulanır. a) Tohumun doğrudan doğruya tarlaya ekilmek suretiyle başsoğan yetiştirilmesi, Tohumdan başsoğan elde etmek için 30'ar cm ara ile açılan çizgilere soğan tohumları mibzerle ekilir. Seyreltme yapılacağı düşünülerek bolca tohum atılır.

Yeşil soğan tohumu nasıl elde edilir?

Yemek maksadıyla da tohum almak için de işe tohum ekerek ya da arpacık soğanı (fisil) dikerek başlanabilir. İki usul vardır. Kafadan tohuma usulü: Bu usulde soğan tohumları ekilir, olgunlaşınca hasat edilir ve saklanır, ikinci yıl ise tekrar dikilir.