Reçelin koyu olması için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Reçelin koyu olması için ne yapmalı?
  2. Şeftali reçeli sulu olursa ne yapmalı?
  3. Çilek reçeli ne kadar bekletilir?
  4. Reçel güneşte kaç gün bekletilir?
  5. Çilek reçeline limon tuzu ne zaman konur?
  6. 1 kilo Recele ne kadar limon tuzu?

Reçelin koyu olması için ne yapmalı?

Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer reçel koyulaştırma yöntemi ise reçeli güneşte kıvam alana kadar bekletmek.

Şeftali reçeli sulu olursa ne yapmalı?

Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmışsa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.

Çilek reçeli ne kadar bekletilir?

Çilekleri derin bir tencereye alın ve üstüne şekeri dökün. Bu durumda çilekleri ortalama 8-10 saat yani 1 gece civarı dinlenmeye bırakın. Sürenin sonundan çilekleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişme esnasında ortaya çıkan köpükleri süzgeç yardımıyla sürekli temizleyin. 45 dakika kadar pişirme işlemine devam edin.

Reçel güneşte kaç gün bekletilir?

Güneşin sıcaklığına göre 3-5 gün arasında hazır olur. Kıvamını nasıl seviyorsanız o kadar güneşte bekletebilirsiniz. Güneşte çektirerek istediğiniz kıvama gelen çilek reçelini steril edilmiş kavanozlara koyup yeni bir kapakla sıkıca kapatın.

Çilek reçeline limon tuzu ne zaman konur?

Yoğunluğu fazlalaşınca tırnağınızın üzerine çok az reçel kıvamından koyun eğer sağa sola akmıyorsa olmuş demektir. Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzunu ilave edin. Limon tuzu reçelin hem parlak görünmesini hemde şekerleşmesini önler. Afiyet olsun.

1 kilo Recele ne kadar limon tuzu?

1 kilo çilek. 1 kilo toz şeker. 1 çay kaşığı limon tuzu.