Kaynak taraması nedir nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kaynak taraması nedir nasıl yapılır?
  2. Belgesel kaynak taraması nedir?
  3. Sağlık hizmetlerinde birincil veri kaynağı nedir?
  4. Kişisel sağlık bilgilerini toplamanın birincil amacı nedir?
  5. Kişisel sağlık verileri nelerdir?
  6. Kişisel sağlık verileri hangi hallerde işlenebilir?
  7. Kişisel sağlık verileri nasıl silinir?

Kaynak taraması nedir nasıl yapılır?

Kaynak Tarama: Yazılı dokümanlar vasıtasıyla ihtiyacın belirlenmeye çalışılmasıdır. İhtiyaç Belirleme Teknikleri konusunun son ana başlığı olan Kaynak tarama tekniğinin özelliklerini sıralayalım: Son yıllardaki literatür ve eğilimler ortaya çıkarılmalıdır.

Belgesel kaynak taraması nedir?

belgesel kaynak taraması : incelenecek olay hakkında başka kişiler ya da kuruluşlar tarafından hazırlanan çeşitli belge, yazı vs.nin toplanarak incelenmesidir.

Sağlık hizmetlerinde birincil veri kaynağı nedir?

Birincil veri, orijinal veri kaynağından sağlanan verilerdir. Birincil verilere en iyi örnek hasta kayıtları ve günlük ünite sayım raporlarıdır.

Kişisel sağlık bilgilerini toplamanın birincil amacı nedir?

Kişisel sağlık bilgilerinin kayıt altına alınması, elektronik ortamda depolanması, işlenmesi ve paylaşımı konusunda; 1.Amaç toplum yararı temelinde açık olarak belirlenmiş olmalıdır. 2.Amaç doğrultusunda kişisel hak ve özgürlükler korunarak sistemle ilgili hukuksal ve teknik düzenlemeler yapılmalı.

Kişisel sağlık verileri nelerdir?

Kişisel sağlık verisi, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişinin fiziksel ve ruhsal sağlığına ilişkin her türlü bilgi ile kişiye sunulan sağlık hizmeti ile ilgili bilgiler olarak tanımlanmaktadır.

Kişisel sağlık verileri hangi hallerde işlenebilir?

Kişisel sağlık verilerinin aktarılması

  • (1)Kişisel sağlık verileri, ancak Kanunun 8 inci ve 9 uncu madde hükümleri uyarınca aktarılabilir.
  • (2)Kişisel sağlık verileri, Kanunun 8 inci ve 9 uncu madde hükümlerinde yer alan şartların sağlanamaması hâlinde ancak anonim hâle getirilmek suretiyle aktarılabilir.

Kişisel sağlık verileri nasıl silinir?

MADDE 9. (1) Bu Yönetmelik, 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel sağlık verileri, ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından anonim hale getirilir veya silinir.