Damar sıkışması nedir?

İçindekiler:

  1. Damar sıkışması nedir?
  2. Kolda sinir sıkışması nedir?
  3. Bacaklarda sinir sıkışması neden olur?
  4. Sinir sıkışması zararları nelerdir?

Damar sıkışması nedir?

Sinir sıkışması, bir sinirin çevresinde yer alan kemik, kıkırdak, kas ya da tendon gibi dokular tarafınca oluşturulan basınç sebebiyle meydana gelen durumdur. Bu baskı etkisi neticesinde sinir fonksiyonları negatif yönde etkilenir. Ve ağrı, karıncalanma, uyuşma ya da güçsüzlük gibi semptomlar meydana gelebilir.

Kolda sinir sıkışması nedir?

Sinir sıkışması bir sinirin çevresindeki kemik, kıkırdak, kas veya tendon gibi dokular tarafından oluşturulan basınç nedeniyle meydana gelen durumdur. Bu baskı etkisi sonucunda sinir fonksiyonları olumsuz yönde etkilenir ve ağrı, karıncalanma, uyuşma ya da güçsüzlük gibi belirtiler meydana gelebilir.

Bacaklarda sinir sıkışması neden olur?

Görülmesinin en büyük faktörlerinden biri de strestir. Ağır yük kaldırmak veya taşımak, stres, duruş bozuklukları, aşırı kilolu olma, bilgisayar kullanımı, genetik, spor aktiviteleri sinir sıkışmasının nedenleri arasında yer almaktadır.

Sinir sıkışması zararları nelerdir?

Sinir sıkışmalarının genelde ellerde ve bileklerde, dirsekte, boyun ve omuz bölgelerinde olduğunu aktaran Baloğlu, “El bileğinden geçen bir kanalda oluşan sinir sıkışması parmaklarda uyuşma, karıncalanma, iğne batması tarzında şikayetlere yol açar. Önemsenmeyen sinir sıkışmaları felç riskini artırıyor.