SGK yapılandırma bozulursa ne olur?

İçindekiler:

  1. SGK yapılandırma bozulursa ne olur?
  2. 7256 SGK yapılandırma hangi tarihleri kapsıyor?
  3. SGK yapılandırma bozulur mu?
  4. SGK yapilandirma ödeme son gün ne zaman?
  5. SGK Yapılandırma son taksit ödenmezse ne olur?
  6. SGK Yapılandırma ödeme kaç taksit ödenmezse iptal olur?

SGK yapılandırma bozulursa ne olur?

Yapılandırma Bozulursa Ne Olur ? Taksitlerin süresinde ve tam olarak ödenmemesi nedeniyle yapılandırma bozulursa, ödenmiş taksitlerin anaparaya ait kısmı borcun anaparasından düşülür, kalan borca normal faiz uygulanır ve borç yeniden hesaplanır.

7256 SGK yapılandırma hangi tarihleri kapsıyor?

Sigorta primi, idari para cezası, işsizlik sigorta primi gibi borçların peşin veya ilk taksit ödemelerinin tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

SGK yapılandırma bozulur mu?

Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarı, en geç son taksiti (peşin ödemede ilk taksiti) izleyen ay sonuna kadar ve ödemede gecikilen süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammıyla ödenmezse yapılandırma bozulacak.

SGK yapilandirma ödeme son gün ne zaman?

Ödemelerde son gün 1 Kasım Buna göre, vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç Pazartesi yapmaları gerekiyor. SGK'ye ilk taksit ödemeleri ise en geç Salı günü yapılacak.

SGK Yapılandırma son taksit ödenmezse ne olur?

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden, ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

SGK Yapılandırma ödeme kaç taksit ödenmezse iptal olur?

Kanunda, yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmaya devam edilmesi için ilk 2 taksitin süresinde ve tam olarak yatırılması şartı bulunuyor. Bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.