Kars gravyeri Hangi köy?

İçindekiler:

  1. Kars gravyeri Hangi köy?
  2. Kars Boğatepe köyü arası kaç km?
  3. Kars'tan Boğatepe Köyüne nasıl gidilir?
  4. Selim Kars arası kaç km?
  5. Kars kaşarı nereden gelmiştir?
  6. Gravyer peyniri ne zaman yenir?
  7. Kars Selim nufusu kaç?

Kars gravyeri Hangi köy?

Boğatepe Köyü'nde Kars gravyeri, deri tulum, Kars kaşarı, çeçil peyniri, çeçil peynirin küflenmişi olan göğermiş peynir ve beyaz peynir üretiliyor. Ayrıca köyde çok güzel yayla çiçek balı da bulabilirsiniz. Mayıs – ekim ayları arasında gelirseniz, şifalı otlardan da alabilirsiniz.

Kars Boğatepe köyü arası kaç km?

Boğatepe veya diğer ismiyle Zavod Köyü, Kars'ın il merkezine bağlı bir köydür. Bu köy, Kars il merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunur.

Kars'tan Boğatepe Köyüne nasıl gidilir?

Köy yolunun tamamı asfalt. Kars şehir merkezinden özel araçlarla veya turlar ile Boğatepe Köyü'ne ulaşmak mümkün. Kars'ta şehir merkezindeki ilçeler otogarından (eski otogar) sabah saatlerinden itibaren minibüs bulunuyor, saatlerini öğrenmek için 43 83 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Selim Kars arası kaç km?

Selim Kars Otobüs Bileti
En Ucuz Sefer-1032 km
Selim - Kars Arası Kaç Saat13sa 45dk2
En Çok Sefer Yapan Firma0

Kars kaşarı nereden gelmiştir?

Kars Gravyer peyniri veya kısaca Kars gravyeri, İsviçre kökenli Gravyer peynir ailesine ait Türk peynir çeşidi. ... Kars gravyeri, 1878 yılında İsviçreli bir peynir üreticisi olan David Moser'in Kars, Boğatepe'yi ziyareti sırasında bölgeyi peynir yapımına uygun bulması ile ortaya çıktı.

Gravyer peyniri ne zaman yenir?

Kahvaltılarda tüketebileceğiniz yöresel peynir çeşitlerinden olan Gravyer peynirini, pişmiş ya da pişmemiş haliyle tüketebilirsiniz. Kolayca eriyebilen bir peynir türü olan Gravyer peynirini, tost veya peynir eritmek istediğiniz yemekleri yaparken rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Kars Selim nufusu kaç?

Selim nüfusu 2020 yılına göre 22.971. Bu nüfus, 11.767 erkek ve 11.204 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %51,23 erkek, %48,77 kadındır.