Pirinç pilavı neden zararlı?

İçindekiler:

  1. Pirinç pilavı neden zararlı?
  2. Pirinç karbonhidrat mıdır?
  3. Turşu hangi besin grubuna girer?
  4. Ayçekirdeği faydalı mı?
  5. Kabak çekirdeğinin zararları nelerdir?
  6. Çekirdek kanser yapar mı?

Pirinç pilavı neden zararlı?

Bilim insanları, pirinç pilavını yaparken pirinci ıslatmadan haşlamanın sağlığa zararlı olabileceği uyarısında bulundu. Son deneylere göre yaygın bir yöntem olan pirinci tencerede suyu çekene kadar pişirmek kalp hastalıklarına, diyabete, hatta kansere neden olabilir.

Pirinç karbonhidrat mıdır?

Basit karbonhidratlar; beyaz şeker ve bal gibi yiyeceklerden bulunur. Kompleks yani zor sindirilen karbonhidratlar ise ekmek, pirinç, bulgur, makarna, erişte gibi yiyeceklerdir. Meyveler ve kuru meyveler de karbonhidrat içerir.

Turşu hangi besin grubuna girer?

Gıdaları muhafaza etmeye yarayan fermantasyon sayesinde besinler daha kolay hazmedilebilmektedir. Peki, hangi gıdalar fermante grubuna girer? Turşular doğal fermante besinler olarak bilinir.

Ayçekirdeği faydalı mı?

Ay çekirdeği esansiyel bir besin olan selenyum içerir. Çalışmalar, selenyumun antioksidan fonksiyonunda rol oynadığını ve vücuttaki kızarıklık ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olduğunu gösterir. Ay çekirdeği aynı zamanda tiroit hormonunun metabolizmasında kritik bir role sahip olduğu yakın zamanda tespit edilmiştir.

Kabak çekirdeğinin zararları nelerdir?

Kabak çekirdeği çok fazla bilinmiyor olsa da alerjik etkilere sebep olabilir. Alerjik bünyeye sahipseniz veya salatalık, karpuz gibi besinlere alerjik tepkiler veriyorsanız kabak çekirdeği tüketirken dikkatli olmanızda fayda var. Kabak çekirdeği zehirlenmesi alerjik bünyelerin tüketimi sonucunda oluşabilmektedir.

Çekirdek kanser yapar mı?

Pandemi sürecinde tüketimi artan kuruyemişlerdeki kimyasal maddeler halk sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, bol tuzlusu tercih edilen çekirdekte, tuzun yapışması için E-kodlu katkı maddelerin kullanıldığını söyleyerek uyarılarda bulundu.