Would rather den sonra ne gelir?

İçindekiler:

  1. Would rather den sonra ne gelir?
  2. Seçmek ne demek?
  3. Perişan kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  4. Perişan kılıklı anlamı nedir?
  5. Perişan olmak ne demek?
  6. Zincir ne anlama gelir?
  7. Zincir ne demek TDK?

Would rather den sonra ne gelir?

Belli bir zaman diliminde tercih edilen durumlardan bahsederken would rather yapısı kullanılır. Prefer yapısından farklı olarak would rather kullanımı arkasından to ya da -ing takılı fiil almaz. Fiil yalın halde kullanılır. İsim de gelmez.

Seçmek ne demek?

seçmek, -er (-i) 1. Benzerleri arasında hoşa gideni seçip almak veya yararlanmak için ayırmak: Ben bu kitabı seçtim. 2. Birine oy vererek bir göreve getirmek: Biz sizi başkanlığa seçtik.

Perişan kelimesinin sözlük anlamı nedir?

perişan etmek Dağıtmak, düzenini bozmak. Acınacak duruma getirmek. Scatter, bring to ruin, desolate, drag down, prostrate.

Perişan kılıklı anlamı nedir?

Dağıtmak, düzenini bozmak. Acınacak duruma getirmek.

Perişan olmak ne demek?

Perişan olmak deyiminin anlamı ve açıklaması Dağılmak, düzeni bozulmak. "Bir hastalık yüzünden tüm aile perişan oldu." 2. Acınacak duruma gelmek.

Zincir ne anlama gelir?

zincir ne demek? Birbirine geçmiş bir sıra metal halkadan oluşan bağ. Otomobillerin bitmez tükenmez zinciri üzerinden geçiyor. Taşıtların kar veya buzda kaymaması için tekerleklerine takılan alet.

Zincir ne demek TDK?

Zincir (i. ) Birbirine geçmiş mâdenî halkalardan meydana gelen bağ: Özün nisbet kılardı zülfüne zencîr her sâat / Bu sevdâlar anı ser-halka-i ehl-i cünûn etti (Fuzûlî).