Prof Dr Oktar Asoğlu hangi hastanede çalışıyor?

İçindekiler:

  1. Prof Dr Oktar Asoğlu hangi hastanede çalışıyor?
  2. Rektum kanserinin belirtileri nelerdir?
  3. Rektum kanseri kimlerde görülür?
  4. Rektumda Ülserovejetan kitle nedir?
  5. Rektum kanserinin tedavisi var mı?
  6. Rektum kanseri nasil tedavi edilir?

Prof Dr Oktar Asoğlu hangi hastanede çalışıyor?

2012 yılında Liv Hospital Hastanesi Tıbbi Direktörlüğü'ne başlamış, kurmuş, 2016 yılında bu görevini bırakmış, 2016-2017 öğretim yılında İstinye Üniversitesi kurucu dekanlık görevini yerine getirmiştir. Halen muayenehanesinde ve yarı zamanlı olarak Acıbadem Maslak Hastanesinde meslek çalışmalarını sürdürmektedir.

Rektum kanserinin belirtileri nelerdir?

Rektum kanseri belirtileri nelerdir?
  • Bağırsak alışkanlıklarında diyare (ishal), konstipasyon (kabızlık) veya bağırsak hareketlerinin artışı gibi değişiklikler.
  • Dışkıda koyu veya parlak kan.
  • Dışkıda mukus.
  • Dışkıda kısıtlanma.
  • Abdominal (karın bölgesinde) ağrı
  • Ağrılı bağırsak hareketleri.
  • Demir eksikliği anemisi.
Daha fazla öğe...

Rektum kanseri kimlerde görülür?

Rektum Kanseri Hangi Yaşlarda Görülür? Rektum ve kolon kanserinin kesin bir görülme yaşı yoktur. Ancak rektum kanseri genellikle 35 yaşından sonra görülmektedir. Hastaların büyük bir çoğunluğu ise 50 yaşından daha ileri yaşlardadır.

Rektumda Ülserovejetan kitle nedir?

Ülseratif / Ülserovejetan Tümörler Ortası çökük (ülsere) veya ortası çökük, kenarları kabarık (ülserovejetan) tümörlerdir. Bunlar bağırsak boşluğuna doğru büyümez, bağırsak duvarında derine doğru ilerler, krater şeklinde yara oluşturur. Sıklıkla kalın bağırsağın çekum bölümünde görülür.

Rektum kanserinin tedavisi var mı?

Rektum kanseri Kemoterapi ve Radyoterapi tedavisi Rektum kanserinde kemoterapi ve radyoterapi ameliyattan önce kullanılabildiği gibi sonra da uygulanabilmektedir. Rektum kanseri 1. Evre tedavisinde cerrahi yöntem tedavide tek gerekli adım olabilir.

Rektum kanseri nasil tedavi edilir?

Kolon ve rektum kanserleri çeşitli yöntemlerle tedavi ediliyorlar. Cerrahi, kemoterapi (ilaç tedavisi) ve radyoterapi (ışın tedavisi) bu tedavilerden en sık kullanılanları.