Funda yaprağı suyu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Funda yaprağı suyu ne işe yarar?
  2. Funda yaprağı çayı ne işe yarar?
  3. Funda suyu nedir ne işe yarar?
  4. Funda çayı nasıl yapılır?
  5. Funda suyu ne kadar içilir?

Funda yaprağı suyu ne işe yarar?

Kaynatılmış suda 3 dakika kaynatılıp 15-20 dakika demlendirilen funda yaprağı vücuttaki yağları eritiyor, söktürücü ve terletici özellikleri sayesinde zayıflamaya yardımcı oluyor. Ayrıca funda yaprağı, böbrekleri ve idrar yollarını harekete geçirerek vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı oluyor” dedi.

Funda yaprağı çayı ne işe yarar?

Funda yaprağı çayı böbrek taşlarının düşürülmesini sağlar ve enfeksiyon nedeniyle oluşan ishalin tedavisinde kullanılmaktadır. Gut hastalığının tedavisine yardımcı olmaktadır. Kan şekerinin düzenlenmesine ve dengelenmesine yardımcı olmaktadır. •Prostat kanseri tedavisinde etkilidir.

Funda suyu nedir ne işe yarar?

Şişmanlık rahatsızlıklarında kullanılan funda suyu çok etkili bir zayıflatıcıdır. Ayrıca iltihap giderici, romatizmal ağrı kesici olarak da kullanılmaktadır. Funda suyu idrar yolları dezenfektanı, idrar sökücü ve kabızlığı giderici özelliğe sahiptir. Altını ıslatan çocuklarda faydalıdır.

Funda çayı nasıl yapılır?

İyi bir funda çayı hazırlamak için yarım litre kaynamış iyi suyu ateşten alarak 6 çay kaşığı funda kurusu atın. 10-15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz. Tavsiye edilen tüketim miktarı günde 1-2 bardaktır.

Funda suyu ne kadar içilir?

Bir çay bardağı su içerisine Funda suyu atmak suretiyle kullanılabilir. Özellikle aç karnına günde 3 bardak tüketmek ile beraber, yukarıda verilen tüm faydaları ve özellikleri sağlamaktadır.