DS 160 formu nedir?

İçindekiler:

  1. DS 160 formu nedir?
  2. Amerika vize ücreti ne kadar?
  3. DS-160 formu ne zaman doldurulur?
  4. I 134 Yeminli geçim beyannamesi nedir?
  5. DS 160 requirement nedir?

DS 160 formu nedir?

DS 160 Formu, Amerika vizesi almak isteyen T.C. pasaport sahiplerinin Amerikan Konsolosluğunun resmi internet sitesi üzerinden online olarak doldurmaları gereken vize başvuru formudur. ... Amerika'ya hangi amaçla seyahat ederseniz edin DS-160 Formunu doldurarak başvuru yapmanız gerekir.

Amerika vize ücreti ne kadar?

Konsolosluk harcı 160 $ olan vize türlerinde online ödemesi kredi kartı ile yapıldığı için banka üzerinden uygulanan kesintiler ve komisyon sonucu vize tutarı 180 $ olmaktadır. 190 $ ücretli vize türleri için ise aynı şekilde işlem yapılmaktadır. Bu işlem sonucu ise ödenen konsolosluk harcı 210 $ 'dır.

DS-160 formu ne zaman doldurulur?

Amerika Vizesi başvuru sahibi randevu tarihinden en geç üç gün öncesine kadar DS-160 formunu tamamlamalı ve onaylamalıdır. Başvuru sahibinin Amerika vizesi randevu gününde DS-160 formunun barkodlu onay sayfasının çıktısını da yanında bulundurması gerekmektedir.

I 134 Yeminli geçim beyannamesi nedir?

I-134 Formu (Yeminli Geçim Beyannamesi) ABD Vatandaşı kişi nişanlısının tüm masraflarını karşılayacağına dair yeminli beyanname vermeli. I-131 Formu: (Travel Document) Green Card başvurusu yapılacak kişi adına bekleme süreci boyunca seyahat izni çıkarılmalı.

DS 160 requirement nedir?

Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport Hamili Türk Vatandaşları, vize başvurusunda bulunabilmek için Amerika Vize Başvuru Formu'nu (DS-160) doldurmak ile yükümlüdür.