Yüz almak günah mı?

İçindekiler:

  1. Yüz almak günah mı?
  2. Erkeklerin kaş aldırmak haram mı?
  3. Kadınlarda kaşın ortasını almak günah mı?
  4. Kaşları Inceltmeden almak günah mı?
  5. Kaş ortası cımbızla alınır mi?
  6. Kaşı düzeltmek caiz mi?
  7. Kaşının ortasını almak günah mıdır?

Yüz almak günah mı?

Fıkıh alimleri bu hadisten hareket ederek, yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, kirpikleri düzeltmenin veya takma kirpik kullanmanın caiz olmadığını belirtirler. ...

Erkeklerin kaş aldırmak haram mı?

Bir zaruret ihtiyacı yoksa kaşların aldırılması caiz değildir. Nurettin Yıldız kaş aldırmaya ilişkin şunları söyledi: “Şekil değişikliği caiz değildir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kaşlara dokunmayı yasaklıyor. ... Bu bir tedavi yöntemi gerektirdiği için tedavi olarak caizdir.”

Kadınlarda kaşın ortasını almak günah mı?

Bu bir rahatsızlık olduğu için tedavi edilmesi uygundur fakat sadece güzelleşmek maksadıyla kaş toparlama, inceltme, aldırma ve daraltma gibi uygulamalar yasaktır.

Kaşları Inceltmeden almak günah mı?

Fıkıh alimleri bu hadisten hareket ederek, yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, kirpikleri düzeltmenin veya takma kirpik kullanmanın caiz olmadığını belirtirler.

Kaş ortası cımbızla alınır mi?

Kaşlarınızı şekle sokarken cımbız kullanıyorsanız, yalnızca kaşınızın kavis bölgesini cımbızla alın. Kaşınızın üst bölümlerini cımbızla toparlamaya çalışırsanız şeklini bozabilirsiniz.

Kaşı düzeltmek caiz mi?

“Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna yanıt veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.

Kaşının ortasını almak günah mıdır?

Bu bir rahatsızlık olduğu için tedavi edilmesi uygundur fakat sadece güzelleşmek maksadıyla kaş toparlama, inceltme, aldırma ve daraltma gibi uygulamalar yasaktır.