Omlet tarifi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Omlet tarifi nasıl olur?
  2. Yoğurtlu omlet nasıl yapılır?
  3. Sütlü omlet nasıl olur?
  4. Düz omlet nasıl yapılır?
  5. Peynirli omlet nedir?

Omlet tarifi nasıl olur?

Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın. Tereyağını tavada eritin, yumurtayı tavaya dökün. Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanında tavaya akmasını sağlayın, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.

Yoğurtlu omlet nasıl yapılır?

Yoğurtlu omlet için; çukur bir kaba 3 adet yumurta kırıp, iyice çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı rendelenmiş peynir ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, tel çırpıcı ile iyice çırpın. Daha sonra küçük bir tava içine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı koyup, eritin. Yağın tavaya yayılmasını sağlayın.

Sütlü omlet nasıl olur?

Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve biber katın. Karışımı tavaya boşaltın. Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın. Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir ıspatula yardımıyla iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın.

Düz omlet nasıl yapılır?

Sade Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaba 3 adet yumurta kırılır. Daha sonra çırpılır .
  2. Sonra yavaş yavaş un katılır . Çırpılmaya devam edilir .
  3. Süt, tuz eklenir.
  4. Tavaya yağ konulur ve karışımı tavaya dökebiliriz . Kızarınca servise hazırdır.

Peynirli omlet nedir?

Omlete en çok yakışan malzeme ise peynirdir. Beyaz peynir ve yumurta ile kolayca hazırlanan peynirli omlet, güne zinde başlamak isteyenler için ideal bir seçimdir. Hazırlaması yalnızca 10 dakika olan bu yemek, protein ve kalsiyum bakımından da zengindir.