Cocuklarda beyin kisti nedir?

İçindekiler:

  1. Cocuklarda beyin kisti nedir?
  2. CP kisti nedir?
  3. Araknoid kist patlarsa ne olur?
  4. Araknoid kist tedavi edilmezse ne olur?

Cocuklarda beyin kisti nedir?

Araknoid kistler, beyin veya omurilik ile araknoid membran arasında bulunan, içi sıvı ile dolu keselerdir. Bu kistler baş ağrısı, baş dönmesi ve nöbet gibi semptomlarla kendini gösterebilir. Araknoid kistler, beyin veya omurilik ile araknoid membran arasında bulunan, sıvı ile dolu keselerdir.

CP kisti nedir?

Fetüsün beyninde, ventrikülde koroid pleksus olarak adlandırılan beyin omurilik sıvısını üreten yapının içindeki sıvı dolu kistlerdir. İkinci üç ay ultrason incelemesinde sık (%1) görülür. Koroid pleksus, gebeliğin 6-7. haftasından sonra gelişir, 9. haftaya kadar hızlı büyür.

Araknoid kist patlarsa ne olur?

Çoğu vaka bebeklik döneminde başlar ama başlangıç ergenliğe kadar gecikebilir. Tedavi edilmediğinde, araknoid kistler, kist(ler)in ilerleyici büyümesi, hidrosefali ya da hemorajiye (kanama) bağlı, kalıcı şiddetli nörolojik hasara sebep olabilir.

Araknoid kist tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmediğinde, araknoid kistler, kist(ler)in ilerleyici büyümesi, hidrosefali ya da hemorajiye (kanama) bağlı, kalıcı şiddetli nörolojik hasara sebep olabilir. Tedavi ile, araknoid kisti olan çoğu birey iyi olur. Araknoid kistin semptomları kist büyüklüğüne ve yerleşimine bağlıdır.