BC 8.6 ne demek?

İçindekiler:

  1. BC 8.6 ne demek?
  2. Lens siparişinde BC ne demek?
  3. BC değeri kaç olmalı?
  4. Lens çapı kaç olmalı?
  5. Göz BC ne demek?
  6. Lens reçetesi temel eğri nedir?
  7. Brand contact lens ne demek?
  8. Lens siparişi nasıl verilir?
  9. Lenste temel eğri ne demek?
  10. Lens için yaş sınırı var mı?
  11. Lens reçetesi nasıl okunur?
  12. Lens için reçete nasıl alınır?

BC 8.6 ne demek?

Lens BC tanımındaki BC harfleri İngilizcede Base Curve anlamına geliyor. Türkçesi 'temel eğri' olan bu terim halk arasında ise 'lens çapı' olarak biliniyor. Ancak doğrusu 'lens bombesi' demektir. ... Yeni silikon hidrojel lens BC 8.6 mm olarak kabul edilse de 7 – 9 mm arasında bir değer alabilir.

Lens siparişinde BC ne demek?

Lenslerde Bc ve Dia en önemli faktörlerdendir. Dia kontakt lens çapı demektir. Lensin kenardan diğer kenarına olan uzaklığı mm (milimetre) ifade eder. ... Bc (baz eğrisi, temel eğri) lens iç eğrilik değeridir.

BC değeri kaç olmalı?

Halk arasında lens çapı olarak adlandırılan Bc değeri kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Daha önce hiç lens kullanmadıysanız kontakt lens satın almadan önce Lens bc değerini öğrenmelisiniz. Yani lens Bc değeri 8,4 mm olarak belirlenen de bu değer 7-10 mm arasında da olabilir.

Lens çapı kaç olmalı?

Bu anlamda, arka yüzeyin yarıçapı olarak da bilinen temel eğrinin kornea ile uyumlu olması oldukça önemlidir. Lensin gözle uyumunu gösteren çap değeri ise dış kenarlar arasındaki ölçüdür. Genel olarak sert lenslerin çapı ortalama 7.5-8.5 mm arasında bir değerdeyken, yumuşak lenslerin çapı ise 13.5-15 mm arasındadır.

Göz BC ne demek?

Base Curves gözün temel eğri, bir başka deyişe bombelik değeridir. Göz muayenesi sırasında doktorunuz tarafından ölçülür. BC değerinizi öğrenmek için göz hekiminize başvurabilirsiniz.

Lens reçetesi temel eğri nedir?

Temel eğri, arka yüzeyin optik alanının yarıçapıdır. Lensin göze uydurulması eğimi olduğu için en önemli parametrelerden biridir. Uygulanan lensin çok sıkı olduğu durumlarda temel eğri büyütülmeli, tersi hallerde küçültülmelidir. Daha büyük temel eğri düzdür ve FLAT olarak adlandırılır.

Brand contact lens ne demek?

* Tüm ACUVUE® marka kontakt lensler, zararlı UV ışınlarının gözünüze ve korneanıza ulaşmasına karşı korumaya yardım olan Sınıf-1 ve Sınıf-2 UV-blokajına sahiptir. UV-emici kontakt lensler gözü veya çevresindeki alanları tamamen kapatmadıkları için, UV bloke edici güneş gözlüklerinin yerini alamazlar.

Lens siparişi nasıl verilir?

Lensmarket.com'a üye olun. Üye iseniz üye girişi yapın. Sipariş verilecek ürünün sayfasına girin. Kontakt Lens reçetenizdeki değerleri ( BC, DIA, SPH,CYL, AX ) siparişini vereceğiniz ürünün sayfasında bulunan ilgili yerlere girin ve sepete ekle butonuna tıklayın.

Lenste temel eğri ne demek?

Lenslerin Fiziksel Özellikleri Temel eğri (Bace curve): Bir lensin rahat olabilmesi için göze temas eden arka yüzeyi ile korneanın ön yüzeyinin uyumlu ve benzer eğimde olması gerekmektedir. Temel eğri, arka yüzeyin optik alanının yarıçapıdır. Lensin göze uydurulması eğimi olduğu için en önemli parametrelerden biridir.

Lens için yaş sınırı var mı?

Kontakt lens takmak için minimum yaş veya lens takmak için herhangi bir yaş bulunmaz. Ancak kontakt lensler takmanız gerekip gerekmediğini dikkate almak önemlidir. Çocuğunuzun kişiliği ve genel değerlendirmesi bu kararda yaş değil, rol oynar.

Lens reçetesi nasıl okunur?

Lens Reçetesi Nasıl Okunur ?
  1. Temel Eğri ( Base Curve, BC) Lens reçetesinin en önemli alanı bu ölçümdür. ...
  2. Tüm Çap (Dia) Çap, adından da anlaşılacağı üzere lensin tüm çapı demektir. ...
  3. Dioptri. Burada belirtilen şey, gözdeki kırma kusurunun ne olduğu ve bu kusurun derecesidir. ...
  4. Torik (Astigmat) ...
  5. Bifokal (Multifokal)

Lens için reçete nasıl alınır?

Kontakt lens reçetesi nedir? Kontakt lensler göz hekimi tarafından reçete edilmeli ve bunları satmaya yetkili optik mağazalarından satın alınmalıdırlar. Kontakt lens reçetesinde gölük reçetesinde yer alan mercek numaralarına ek olarak, lensin çapı, eğrilik yarıçapı, materyali ve kullanım şeması yer alır.