Anemi Ateşi Nedir?

İçindekiler:

  1. Anemi Ateşi Nedir?
  2. Aile Akdeniz Ateşi Nedir?
  3. Akdeniz ateşi kaç kişide var?
  4. FMF hastaları nelere dikkat etmelidir?
  5. FMF atağı sırasında ne yenilmeli?
  6. FMF hangi hastalık grubuna girer?

Anemi Ateşi Nedir?

Familial Mediterranean fever (FMF) yani ailesel Akdeniz ateşi olarak da bilinen Akdeniz ateşi; tekrarlayan ateş, karın, akciğerler ve eklemlerde ağrılı iltihaplara neden olan genetik bir otoinflamatuvar hastalıktır.

Aile Akdeniz Ateşi Nedir?

Ailevi Akdeniz Ateşi (Familial Mediterranean Fever, FMF); karın, akciğer ve eklemlerde ağrılı iltihaplanma ve tekrarlayan ateş yükselmeleri ile karakterize bir hastalıktır. Genetik temelli olan bu hastalık; Türk, Arap, Musevi, Ermeni, Kuzey Afrikalı, Yunan ve İtalyan etnik kökenlerine sahip kişilerde daha sık görülür.

Akdeniz ateşi kaç kişide var?

Ailevi Akdeniz Ateşi hastalığı nadir görülen bir hastalıktır. Nitekim hastalık Batı ülkelerinde 100.000 kişiden yaklaşık 2,5 kişide görülür. Hastalık en yaygın olarak Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde görülür. Bu milletlerden her 200 kişiden biri Ailevi Akdeniz Ateşi hastasıdır.

FMF hastaları nelere dikkat etmelidir?

FMF hakkında öneriler Düzenli uyku: düzenli uyku ve dinlenme fmf ataklarının şiddetini azaltmaya yardımcı olur. Düzenli egzersiz: hastalığın komplikasyonlarını minimuma indirebilmek için düzenli egzersiz oldukça önemlidir. Haftada en az 3 gün 45 dakikalık orta tempolu yürüyüşler önerilmektedir.

FMF atağı sırasında ne yenilmeli?

Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastalarına, hastalığın atak dönemlerini daha rahat geçirebilmeleri için her gün D vitamini açısından zengin olan balık ve yoğurt tüketmeleri önerildi.

FMF hangi hastalık grubuna girer?

Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı (FMF) nedir? Ailevi Akdeniz Ateşi, ataklar halinde karın ağrısı, ateş şikayetleri ile kendini belli eden ve akut apandisit ile karıştırılabilen otozomal resesif (çekinik) geçişli kalıtsal bir hastalıktır.