Ayahuasca çayı nerede?

İçindekiler:

  1. Ayahuasca çayı nerede?
  2. Ruh hormonu nedir?
  3. Ayahuasca nedir ne ise yarar?
  4. Saman nedir ne demek?
  5. DMT hormonu nedir ne işe yarar?

Ayahuasca çayı nerede?

Şaman ayinlerinin ritüellerinin bir figürü olan Ayahuasca çayı Güney Amerika'nın Amazon bölgesinde yetişen Ayahuasca (Banisteriopsis caapi) sarmaşığından yapılıyor.

Ruh hormonu nedir?

Dimetiltriptamin (DMT) , istisnasız tüm canlılarda bulunan bir maddedir. Yaşayan her canlı ya DMT salgılar, ya da DMT ile yaşar. Dimetiltriptamin veya kısa adıyla DMT, beyin dolaylarındaki pineal bez tarafından uyku sırasında salgılanır.

Ayahuasca nedir ne ise yarar?

Epifiz bezinin çalışmasını sağlayan bir içeriğe sahip olan Ayahuasca bitkisi, vücutta yalnızca doğum ve ölüm anında salgılanabilen bir molekül olan DMT'yi aktive ediyor. Vücuttaki DMT oranı arttığında haliyle beynin kimyası da değişiyor ve başka türlü bir gerçeklik algısı oluşuyor.

Saman nedir ne demek?

Saman, baklagiller veya buğdaygillerin kurutulmuş halidir, hayvan yemi olarak, özellikle inek, at, koyun ve keçi gibi otlanarak beslenen hayvanlar için kullanılır.

DMT hormonu nedir ne işe yarar?

Vücudumuzda DMT epifiz bezinin tam olarak üst kısmında üretilir. İnsanda en çok doğum ve ölüm anında salgılanır ve insan bilinci üzerinde çok etkilidir. Öyle ki, ruhun vücuda girip çıkmasını sağlayan hormon olarak adlandırılır.