Mesane taşı ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Mesane taşı ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Kapalı mesane taşı ameliyatı ne kadar sürer?
  3. İdrar yolundaki taş nasıl alınır?
  4. ESWL nasıl yapılır?
  5. İdrar yolundaki taşa ne iyi gelir?

Mesane taşı ameliyatı nasıl yapılır?

Sistoskopi yönteminin kullanıldığı kapalı ameliyatta idrar yolundan girilerek lazerle ya da mekanik tekniklerle mesane taşı kırılır. Günümüzde taşları kırmak amacıyla genellikle lazer işleminin tercih edildiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda, bu yöntem, erkek hastalarda prostat ameliyatıyla bir arada yapılabilir.

Kapalı mesane taşı ameliyatı ne kadar sürer?

Doktor, bir endoskop yardımıyla aletlerini üretra ve mesane içerisindeki taşa ulaşana kadar ilerletir. Doktor, endoskop kullanarak taşları görür ve lazer yardımıyla taşları parçalar. İşlem yaklaşık 30 dakika sürer.

İdrar yolundaki taş nasıl alınır?

İdrar kanalındaki taşlar lazer veya pnömotik taş kırma aletleri ile parçalanır. Lazer ile taşlar tamamen toz haline getirilebilir ve bu tozlar kendiliğinden idrarla dışarı atılır.

ESWL nasıl yapılır?

ESWL yöntemi ile ciltten vücuda giren ses dalgaları taşı küçük parçalara ayırır ve bu çok küçük taş parçaları vücudu idrar yolundan terk eder. İşlem sırasında jeneratörden üretilen ses dalgaları hastanın cildinden odaklanan taşa iletilir.

İdrar yolundaki taşa ne iyi gelir?

Limon suyu yüksek oranda asit içerdiği için böbrek taşlarını düşürmede oldukça etkilidir. Bunun yeni sıra yüksek lifli elma da böbreğin süzme işlemi gerçekleştirmesine yardımcı olur. O nedenle elma tüketimi de arttırılmalıdır. Böbrek taşı olan kişiler mutlaka belli bir oranda yoğurt da tüketmeliler.