Kara lahana mezesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kara lahana mezesi nasıl yapılır?
  2. Kara Lahana nasıl kırmızı olur?
  3. Kısıra karalahana konur mu?
  4. Yoğurtlu mor lahana salatası nasıl yapılır?
  5. Lahana salatası yoğurtlu nasıl yapılır?
  6. Kısıra Sumak katılır mı?
  7. Kısıra salatalık tursusu konur mu?
  8. Kara lahanayı nasıl saklarız?
  9. Mor lahana nasıl yumuşak olur?

Kara lahana mezesi nasıl yapılır?

Kara Lahana Mezesi Tarifi Yapılışı Kara lahana dilimlenir tuzla ovulur. Tuzunu yıkadıktan sonra tercihe göre rondolanır ya da ince dilimlenir. Ardından mayonez, yoğurt ve sarımsakla güzelce karıştırılır. Sunum tabağına aldıktan sonra üzerinde bir kaç damla zeytinyağı gezdirilir.

Kara Lahana nasıl kırmızı olur?

Üzerine 1 orta boy lahana için 1 yemek kaşığı kadar toz şeker, 2 yemek kaşığı kadar tuz ilave edin. Güzelce ovun. Eğer kullanmak isterseniz 1 çay kaşığı kadar limon tuzu da ilave edebilirsiniz. Bu sayede daha çok pembe olacaktır rengi.

Kısıra karalahana konur mu?

Mor Lahanalı Sumaklı Kısır Tarifi Yapılışı Derin bir tencerede ince bulgurun üzerine biraz tuz ve kaynar su dökülüp tencerenin ağzı kapatılır. Bulgur şişerken yeşillikler ince doğranır. Kuru soğan ince piyazlık mor lahanaları da ince ince doğranır. ... Ardından yeşillikler ve soğanla lahanada eklenir harmanlanır.

Yoğurtlu mor lahana salatası nasıl yapılır?

Haşlanmış karalahanayı ve soğanı doğrayıp zeytinyağında soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Kavurduktan sonra içerisine suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Sarımsağı rendeleyip tuz ile birlikte süzme yoğurda ekleyin ve karıştırın. Pişen karalahanaların ilk sıcaklığı geçtikten sonra yoğurda ilave edin ve karıştırın.

Lahana salatası yoğurtlu nasıl yapılır?

Süzme Yoğurtlu Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Lahanayı temizledikten sonra dörde bölelim ve her bir parçasını ince ince doğrayalım.
  2. Dereotunu temizleyip, yıkayıp, ince ince doğrayalım.
  3. Karıştırma kabına lahanayı, yoğurdu, dereotunu, rendelediğimiz sarımsağı ve zeytin yağını alalım. ...
  4. Salatamız hazır.

Kısıra Sumak katılır mı?

Kısırı yapacağınız geniş kaba bulguru alın ve üzerine kaynar suyu dökün. ... Sumağı bir kasenin içine alın ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıcak su dökün. Bulgurlar şişene kadar sumak da ekşisini suya bırakacaktır. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olmaları için güzelce karıştırın.

Kısıra salatalık tursusu konur mu?

Salatalık Turşulu Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak kısırlık bulgurumuzu derin bir kaba alalım. İçine boyunu 2 parmak geçecek şekilde kaynar suyumuzu ilave edelim. ... Daha sonra doğradığımız yeşillik ve salatalık turşumuzu ekleyelim.

Kara lahanayı nasıl saklarız?

Suyunu tamamen bıraktıktan sonra Karalahanaları buzdolabı poşetinin içerisine her seferinde tek bir porsiyon kullanılacak kadar yerleştirebilirsiniz. Bu yöntem dahilinde Kara lahanaları yaklaşık 6 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

Mor lahana nasıl yumuşak olur?

Ortadan ikiye böldüğünüz mor lahanayı ince ince bir bıçak yardımıyla doğramaya çalışın. Ne kadar ince doğrarsanız yumuşatması o kadar kolay olacaktır. Dilerseniz mor lahanalarınızı rendeleyebilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave ederek birkaç dakika bekletin.