Damla çikolatalı kek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Damla çikolatalı kek nasıl yapılır?
  2. Damla çikolata kekin içinde erir mi?
  3. Bozuk çikolata nasıl anlaşılır?
  4. Beyazlayan çikolata bozulmuş mudur?
  5. Kurabiyeye damla çikolata yerine normal çikolata kullanılır mı?
  6. Çikolatanın yerini ne tutar?

Damla çikolatalı kek nasıl yapılır?

Kakao, çikolata kreması ve damla çikolatayı ekleyip, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Kekin yapışmaması için; fırın kabını tamamen yağlayın ve üzerine un serpin. Hazırladığınız kek harcını kalıba boşaltın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

Damla çikolata kekin içinde erir mi?

Damla çikolata ısıya maruz kaldığında erimeye başlar. Ancak bu özelliği sizi endişeye düşürmesin. Kurabiye ya da kek gibi ürünlerde damla çikolata kullandığınızda, fırından aldığınız ilk dakikalardan sonra yeniden katılaşır.

Bozuk çikolata nasıl anlaşılır?

Çikolatanın bozulduğu şeklinden, tadından ve kokusundan anlaşılabilir. Kokusu değişmiş çikolatalar tüketilmemelidir. Acımsı ve yabancı bir tat çikolatanın bozulduğunu gösterir.

Beyazlayan çikolata bozulmuş mudur?

Bitter, sütlü ve beyaz olmak üzere üç çeşit çikolata üretimi yapılır. Çikolata Bozulur Mu? ... Bir çikolatanın bozulduğunu kokusu değişmiş ise acımtrak bir tat bırakıyor ise, çikolatanın üzeri beyaz bir tabaka ile kaplanmış ise bu çikolatanın bozulduğunun işareti olmaktadır ve tüketilmemelidir.

Kurabiyeye damla çikolata yerine normal çikolata kullanılır mı?

Pişerken kurabiyeler daha da yayılacaktır. Tepsideki mesafeyi ona göre ayarlamayı unutmayın. Damla çikolata yerine normal çikolatayı bıçakla parçalayarak da kullanabilirsiniz.

Çikolatanın yerini ne tutar?

Diyetinize bağlı olup ben yineden çikolata yemem diyenlerdenseniz alternatif olarak; yarım muzu dilimleyip üzerine kakao serpip tüketebilirsiniz. Meyvelerinizi dilimleyip toz tarçın serpebilirsiniz. Kuru meyveleri ara öğünlerde tercih edebilirsiniz. Sütünüzü çok az kakao veya tarçın ekleyebilirsiniz.