Erkeklerin Kaş aldırmak haram mı?

İçindekiler:

  1. Erkeklerin Kaş aldırmak haram mı?
  2. Uzun kaşları kesmek günah mı?
  3. Kaşın etrafındaki kılları almak caiz mi?
  4. Kadında bıyık nasıl alınır?
  5. Alnındaki kılları almak günah mı?

Erkeklerin Kaş aldırmak haram mı?

Bir zaruret ihtiyacı yoksa kaşların aldırılması caiz değildir. Nurettin Yıldız kaş aldırmaya ilişkin şunları söyledi: “Şekil değişikliği caiz değildir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kaşlara dokunmayı yasaklıyor. ... Bu bir tedavi yöntemi gerektirdiği için tedavi olarak caizdir.”

Uzun kaşları kesmek günah mı?

İslam dininin zaruret bulunmadıkça, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasakladığı aktarılan fetvada, “Bunlardan hareketle islam alimleri, herhangi bir zaruret bulunmadıkça kaşların alınmasının caiz olmadığını belirtmişlerdir” denildi.

Kaşın etrafındaki kılları almak caiz mi?

Alimlerin çoğuna göre; kadının kocasına güzel gözükmek için ve onun izni ile yüzünde, kadınlara mahsus olmayan tüylerin (sakal, bıyık tüyleri) bitmesi halinde bunları alması, güzelleşmek için makyaj yapması, kaşlarının etrafındaki dağınık tüyleri (iki kaş arası, etrafı) alması caiz olup, hadisteki yasak, kadının dışarı ...

Kadında bıyık nasıl alınır?

Kadınların korkulu rüyası olan dudak üstü tüyler yani bıyıklar, çoğu zaman ağda, iplik ve cımbız gibi yöntemlerle alınıyor. Bu yöntemler bıyıkların daha da sertleşmesine ve belirginleşmesine neden olabiliyor. Gelişen teknolojiyle birlikte lazer epilasyon ya da iğneli epilasyon ile bıyıklar tamamen yok olabiliyor.

Alnındaki kılları almak günah mı?

Fıkıh kitaplarına baktığımızda şu hükmü görmekteyiz: – Kadını çirkinleştiren yüzdeki tüyler alınır. Erkeklerde görülen sakal, bıyık gibi şeylerin kadınlarda görülmesi halinde; alınması câizdir.