Crohn hastaları hangi ilaçlar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Crohn hastaları hangi ilaçlar kullanılır?
  2. Crohn hastalığı ne iyi gelir?
  3. Crohn hastası ne yapmalı?
  4. Crohn hastaları neleri yememeli?

Crohn hastaları hangi ilaçlar kullanılır?

Son yıllarda kullanıma giren ve nispeten daha önce İBH tedavisinde kullanılan ilaçlardan daha güçlü oldukları kabul edilen, TNF-alfa inhibitörleri (infliximab, adalimumab) olarak adlandırılan yeni ilaçlarda hem ülseratif kolit hem de Crohn hastalığı tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır.

Crohn hastalığı ne iyi gelir?

Probiyotikler: Crohn hastalığında, bağırsak florasını probiyotiklerle desteklemek gerekir. Besinlerin sindirimine destek olmak yanında kabızlık ve ishal şikayetlerini de en aza indirmek amacıyla günde 3- mg Saccharomyces boulardi veya S. cerevisiae takviyesi önerilir.

Crohn hastası ne yapmalı?

Crohn hastalığı için en yaygın iki cerrahi işlem ince bağırsağın son kısmının ve kalın bağırsağın ilk kısmının çıkarılması ve darlıkların rahatlatılması işlemleridir. Bunların hastanın ilerde daha normal bir sindirim fonksiyonuna sahip olması için mümkün olduğu kadar bağırsak korunarak yapılması hedeflenir.

Crohn hastaları neleri yememeli?

-Bu Gıdalardan Kaçının: Gıda duyarlılıkları hastadan hastaya değişir, ancak; baharatlı ve kızartılmış gıdalardan, beyaz ekmekten ve makarnalar gibi rafine gıdalardan, gazlı içecekler, alkol ve kafeinden kaçının.