Çember nedir kısa?

İçindekiler:

  1. Çember nedir kısa?
  2. Cember nedir TDK?
  3. Biçmek ne anlamdadır?
  4. Zambak Ne demek TDK?
  5. Kalbur kasnağı ne demek?
  6. Fiyat biçmek ne demek TDK?
  7. Zambak işareti ne anlama gelir?
  8. Kasnak kelimesinin anlamı nedir kısaca?
  9. Avare kasnak ne demek?
  10. Bıçmak ne demek TDK?

Çember nedir kısa?

Çember, düzlemde sabit bir noktaya eşit uzaklıkta bulunan noktaların kümesinin oluşturduğu yuvarlak, geometrik şekil. Çemberin çevrelediği 2 boyutlu alana daire denir. Tanımda bahsi geçen sabit noktaya çemberin merkezi, eşit uzaklıkların her birine yarıçap, yarıçapın iki katı uzunluğa ise çap denir.

Cember nedir TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'çember'dir. ÇEMBER NE DEMEK: 1- Merkez denilen sabit bir noktadan aynı uzaklık ve düzlemdeki noktalar kümesinin oluşturduğu kapalı eğri. 2- Bu biçime getirilmiş katı cisimlerin çevresi.

Biçmek ne anlamdadır?

Dikilecek kumaşı belli bir ölçüye ve modele uygun olarak makasla kesmek. Ekini, otu orakla, tırpanla, makine ile kesmek. Yaylım ateşiyle öldürmek.

Zambak Ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre Zambak isminin anlamı şöyle; Güzel ve iri çiçekli bir süs bitkisi.

Kalbur kasnağı ne demek?

Kalbur, elek, tef gibi şeylerin tahta çemberi. Nakış işlemek için, gergef gibi, kumaş germeye yarayan, iç içe geçmiş iki tahta çemberden oluşan gereç.

Fiyat biçmek ne demek TDK?

Fiyat Biçmek deyiminin anlamı:Bir şeyin değerini belirlemek, para karşılığını tespit etmek anlamlarında kullanılmaktadır.

Zambak işareti ne anlama gelir?

Hıristiyanlıkta, zambak saflığı ve masumiyeti temsil eder; Meryem Ana'nın sembolüdür. Efsaneye göre, Başmelek Cebrail elinde bir beyaz zambak ile Müjde gününde Meryem'e göründü. Eski Rusya'da, beyaz zambak iffet ve saflık sembolü olarak kabul edilirmiş. Barış sembolü olarak da değer verilmiş.

Kasnak kelimesinin anlamı nedir kısaca?

Kasnak kelimesinin anlamı nedir kısaca? Kalbur, elek, tef gibi şeylerin tahta çemberi. Nakış işlemek için, gergef gibi, kumaş germeye yarayan, iç içe geçmiş iki tahta çemberden oluşan gereç.

Avare kasnak ne demek?

Avara kasnağı, dönüşün doğrudan bağlanması istenmeyen uygulamalarda, sadece bir şafttan diğerine dönüşü iletmeye yarayan tekerlek, kasnak veya dişlidir. Bir motorun fonograf tablasına veya bir otomobilin krank milinin eksantrik mili dişlisine bağlanması gibi durumlarda kullanılır.

Bıçmak ne demek TDK?

Değer, paha, fiyat belirlemek.