Dövmenin anlamı ne demektir?

İçindekiler:

  1. Dövmenin anlamı ne demektir?
  2. Üç nokta dövmesi ne anlama gelir?
  3. Dövme neden kötüdür?
  4. Parmakta 3 nokta ne demek?

Dövmenin anlamı ne demektir?

Dövme, vücut derisi altına doğal veya doğal olmayan yollarla boyaların yerleştirilmesiyle yapılan desen ve şekillerdir. “Dövme” terimi Türkçe'de “dövmek” fiilinin isim halidir. İsim olarak kullanıldığında, dövme aynı zamanda bir eylemi de içermesi nedeniyle, bir anlamda “damga”demektir. “Dövmek” kelimesinden gelir.

Üç nokta dövmesi ne anlama gelir?

ÜÇ NOKTA Genellikle elin üst tarafında, başparmakla işaret parmağının arasına yapılır. Dövme, İspanyolcası 'Mi Vida Loca' olan 'Benim Çılgın Hayatım' anlamına gelir.

Dövme neden kötüdür?

Dövmeyi yapan kişiden tutun da yararlanılan mürekkebe dek uzanan, çok çeşitli kaynaklardan mikrop kapılabilir. ... Dövmelerden kaynaklanan enfeksiyonların büyük bir çoğunluğunun bakterilerle ilintili olmalarına karşın, dövmenin mantarlara ve viral enfeksiyonlara da yol açabilir. Hatta siğile bile neden olabilir.

Parmakta 3 nokta ne demek?

Başparmak ile işaret parmağın arasına yapılan üç nokta İspanyolca 'Mi Vida Loca' (Benim çılgın hayatım) anlamına geliyor. Türk mahkûmlar arasındaysa güveni ifade etmek için “Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyen üç maymun” anlamında kullanılıyor.