Cimere isimsiz şikayet yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Cimere isimsiz şikayet yapılabilir mi?
  2. CİMER kimlik gizleme nasıl yapılır?
  3. CİMER cevap süresi ne kadar?
  4. Cimer maddi yardım başvurusu nasıl yapılır?

Cimere isimsiz şikayet yapılabilir mi?

CİMER'e yapılan hiçbir başvuru (kimlik ve iletişim bilgileri açık ya da gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi ya da makamlarla paylaşılmaz.

CİMER kimlik gizleme nasıl yapılır?

CİMER gizlilik işlemi nasıl yapılır? Başvuru yaparken kimlik bilgilerinizin gizli kalmasını isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise başvuru esnasında, başvuru tipini “ihbar” olarak seçmeniz. Ardından form içerisinde yer alan “kimlik bilgilerim gizlensin” seçeneğini seçerek kimliğinizi gizleyebilirsiniz.

CİMER cevap süresi ne kadar?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Cimer maddi yardım başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.