Tesbih hangi ilde meşhur?

İçindekiler:

  1. Tesbih hangi ilde meşhur?
  2. En iyi tesbihler hangisi?
  3. Bir tesbihin orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  4. Zar tesbih nedir?
  5. Sıkma kehribar nasıl anlaşılır?

Tesbih hangi ilde meşhur?

Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Erzurum gibi illerimizde tesbih ustaları fazlasıyla bulunur. Bu illerde de taklit ürün satanlar olabilir ama genellikle orijinal ürünler bulursunuz. İnternetten de pek ala ürünü elde edebilirsiniz sadece çok güvendiğiniz bir siteden alışveriş yapmanız gerekir.

En iyi tesbihler hangisi?

Tesbih tutkunlarının en çok tercih ettiği doğal taş tesbih çeşitleri ise akik, oniks, sedef, ametist, kaplan gözü, inci, mercan, jasper, kuvars ve safirdir. Gümüş ve altın madeninden yapılan tesbihler ise özellikle tesbih koleksiyonerlerinin gözdesi niteliğindedir.

Bir tesbihin orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Orijinal kehribar tesbihi sahtesinden ayırt etmenin en kolay yollarından birisi, ısıtılmış bir iğneyi kehribar tesbih tanesine batırmaktır. Eğer sahte bir kehribar ise plastik kokusu alırsınız. Orijinal bir kehribar ise çam ağacı kokusuna benzer bir koku alırsınız. Ultraviyole ışık kullanabilirsiniz.

Zar tesbih nedir?

Zar kehribar tesbih olarak da anılan bu modeller kehribar teşbihlerin tüm özelliklerini içerisinde barındıran modellerdir. Ağaçların fosilleşmiş reçinesi olan kehribar, iki yüzden fazla farklı renk tonunu barındırdığı için de çok çeşitli tesbih modelleri ile karşılaşmak mümkündür.

Sıkma kehribar nasıl anlaşılır?

Aseton yardımıyla sıkma kehribarın gerçek olup olmadığı kolay bir şekilde ortaya çıkarabiliyor. Bir kulak çöpüne benzer bir ürünle, sıkma kehribar taşına aseton damlatılır. Damlatılma sonucunda taş üzerinde herhangi bir hasar veya etki görülmüyorsa, bu taş gerçek taştır.