AMOKLAVİN gebelikte kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. AMOKLAVİN gebelikte kullanılır mı?
  2. Augmentin 1000 mg Hamileler kullanabilir mı?
  3. Antibiyotik kullanan kişi hamile kalabilir mi?
  4. Aksef antibiyotik kullanırken hamile kalınır mı?
  5. Erkeğin ilaç kullanımı gebeliği etkiler mi?
  6. Hamileyken hangi ilaçlar kullanilir?

AMOKLAVİN gebelikte kullanılır mı?

Tüm ilaçlarda olduğu gibi, doktor tarafından gerekli görülmedikçe gebelik esnasında özelikle gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. AMOKLAVİN'in iki etkin maddesi de anne sütüne geçer (klavulanik asitin anne sütü alan süt çocukları üzerindeki etkisi ile ilgili herhangi bir bilgi yoktur).

Augmentin 1000 mg Hamileler kullanabilir mı?

1- Penisilinler: Penisilin grubu antibiyotikler (Augmentin, Duocid gibi) yıllardan beri kullanılan ve antibiyotikler arasında gebelikte kullanım açısından en güvenli olanlardır.

Antibiyotik kullanan kişi hamile kalabilir mi?

Antibiyotik kullanımı hamile kalmaya engel olmuyor. Ama gebelerde ya da hamile kalmayı planlayanlarda yan etkisi en az, kullanımında sakınca bulunmayanlar tercih edilmeli...

Aksef antibiyotik kullanırken hamile kalınır mı?

Antibiyotik kullanımı hamile kalmaya engel olmuyor.

Erkeğin ilaç kullanımı gebeliği etkiler mi?

Prekonsepsiyon döneminde erkeğin kullandığı ilaçların spermi direkt olarak etkileyerek bebekte doğumsal anomalilere neden olduğunu gösteren bazı çalışmalar vardır. Bazı ilaçlar ise meniye karışarak cinsel ilişki sırasında annenin rahim ağzından emilir ve gelişmekte olan embriyoya zarar verebilir.

Hamileyken hangi ilaçlar kullanilir?

Salisilatlar (aspirin) ve parasetamol (asetaminofen) hamilelerin en sık kullandıkları ilaçlardandır. Bunlardan parasetamol (asetaminofen diğer adıdır, minoset, parol) gebelikte kullanılabilecek en güvenli ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtır.