Kazakistan'ın resmi dili Türkçe midir?

İçindekiler:

  1. Kazakistan'ın resmi dili Türkçe midir?
  2. Kazakistan Türkiye arası uçuşları ne zaman başlayacak?
  3. Kazakistan için vize gerekiyor mu?
  4. Kazakistan bir ülke midir?

Kazakistan'ın resmi dili Türkçe midir?

Kazakistan iki dilli bir ülkedir. Ülkede resmi olarak kabul edilen ilk dil Kazakça nüfusun yaklaşık yüzde 65'i tarafından konuşulmakta ve Türkçeyle de benzerlikler göstermektedir.

Kazakistan Türkiye arası uçuşları ne zaman başlayacak?

1 Eylül'de başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İki ülke arasında yapılan görüşmeler sonrasında mutabakata vardık. 4 Temmuz'da askıya alınan Kazakistan uçuşları bugün transit olarak açılacak ve 1 Eylül'den itibaren iki ülke arasındaki uçuşlar tamamıyla başlatılacak" dedi.

Kazakistan için vize gerekiyor mu?

Kazakistan'a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 30 güne kadar olan ziyaretlerinde vizeden muaftır. Bu süreyi aşan ziyaretler için Kazakistan diplomatik temsilciliklerine vize başvurusu yapılmalıdır.

Kazakistan bir ülke midir?

Kazakistan Cumhuriyeti Orta Asya'da yer alır. Ülkenin yüz ölçümü 2.717.300 km2'dir. Kazakistan kuzeyde ve batıda Rusya, doğuda Çin, güneyde Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ile komşudur. Ülkenin güneybatıda Hazar Denizi, güneyde ise Aral denizine kıyısı vardır.