Kornea incelmesi tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Kornea incelmesi tedavi edilmezse ne olur?
  2. Kornea incelmesi nasıl tedavi edilir?
  3. Kornea incelmesi nasıl olur?
  4. Kornea kaç günde iyileşir?
  5. Keratokonus tedavisi olmazsa ne olur?
  6. Keratokonus geriler mi?
  7. Göz incelmesi neden olur?

Kornea incelmesi tedavi edilmezse ne olur?

Keratokonus gözün en dış ortamında bulunan saydam tabakanın incelmesi, bombeleşmesi veya dikleşmesi şeklinde tanımlanabilir. Hastalık tedavi edilmezse ya da ilerlemesi durdurulmazsa nihai görme kaybına kadar götürebilir.

Kornea incelmesi nasıl tedavi edilir?

Tedavi Yöntemleri
  1. Keratokonusta Aşağıdaki Tedavi Seçenekleri Kullanılır:
  2. Cross-linking (Çapraz Bağlama) Tedavisi.
  3. Keratokonusa Özel Yumuşak Kontakt Lensler.
  4. Sert Gaz Geçirgen Kontakt Lensler.
  5. Yumuşak Kontakt Lens Üstüne Sert Gaz Geçirgen Kontakt Lens (Piggyback Lens Uygulaması)
  6. Melez Kontakt Lens.
Daha fazla öğe...

Kornea incelmesi nasıl olur?

Keratokonus, gözün saydam dış tabakası olan korneanın sivrilerek öne doğru çıkması ve zamanla incelmesi sonucu oluşan bir göz hastalığıdır. İlerleyici bir hastalık olan keratokonus, tek gözde görülebileceği gibi, iki gözde de gelişebilir.

Kornea kaç günde iyileşir?

Küçük çizik ve sıyrıklar genelde 1-2 günde iyileşir ama büyük çaptaki yaralar 1 hafta kadar tedavi gerektirir. İyileşme süreci esnasında kesinlikle gözü ovalamamak lazım.

Keratokonus tedavisi olmazsa ne olur?

Eğer hastalık takipsiz bırakılır tedavi edilmezse, korneada aşırı incelme, bulanıklık ve ödem ortaya çıkabilir. Hastanın görmesi çok azalır. Hastalığın görmesinin azaldığı bu son evresinde keratoplasti (kornea nakli) uygulanması gereklidir.

Keratokonus geriler mi?

Her hastada aynı hızda ilerlemiyor. 4-10 yıl ilerleyip sonra duran keratokonus vakaları da var. "Hastalık için öncelikli olarak durdurmayı hedefliyoruz. Çok fazla numarayı düşürme ve gözü eskiye döndürme söz konusu değil. Var olan görüşü koruyoruz, bazen az bir numara geriye de gidebiliyor.

Göz incelmesi neden olur?

Korneanın sivrileşip incelmesi sonucu oluşan göz hastalığı keratokonus, en sık gençlerde görülüyor. Özellikle sıcak, toz ve alerjenlerin yoğun olduğu ülkelerde sıkça rastlanan keratokonus hastalığı korneanın öne doğru sivrileşip incelmesi sonucu ortaya çıkıyor.