Gastro Özofajial reflü ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Gastro Özofajial reflü ne iyi gelir?
  2. Reflü özofajit ne demek?
  3. Özofajit neden olur?
  4. Gastro Özofajial reflü tehlikeli midir?
  5. Özofajit tedavi edilmezse ne olur?
  6. Yemek borusu iltihabı neden olur?
  7. Özofajit ilerlerse ne olur?

Gastro Özofajial reflü ne iyi gelir?

GÖRH Tedavisi:
  • Yatağın başının kaldırılması veya yüksek yastıkta yatmak,
  • Yatmadan en az iki saat öncesinde su hariç yiyecek ve içeceklerden uzak durmak,
  • Karnı sıkacak kemer, korse, kuşak ve dar giysilerden kaçınmak,
  • Öne doğru eğilmekten kaçınmak,
  • Kilo vermek,
Daha fazla öğe...

Reflü özofajit ne demek?

Mide içeriğinin (mide suyu, gıdalar, bazen safra) yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşan özofagus (yemek borusu) iltihabıdır. Mide suyunda, mide asidi ve proteinleri sindiren enzim olan pepsin bulunur.

Özofajit neden olur?

Özofajit; Özofagusun inflamasyonudur (yemek borusunda iltihabi reaksiyon). Özofajit, öncelikle özofagus mukozasını etkiler. Enfeksiyon, kimyasal travma (mide asiti, kostik içimi), nazogastrik sonda nedeniyle irritasyon veya mide içeriğinin reflüsüne bağlı olarak oluşabilir. En sık nedeni gastoözofageal reflüdür(GÖRH).

Gastro Özofajial reflü tehlikeli midir?

Asit boğaza kadar kaçarak sık üst solunum yolu enfeksiyonu, ses kısılması, irritan öksürük, astıma neden olabilir, Ağız ve boğazda kötü bir koku ve diş çürümelerine neden olabilir, Genellikle beş yılı geçen GÖRH olan olguların %1'inde kanser öncüsü olabilen Barret özofagusu denilen değişikliklere yol açabilir.

Özofajit tedavi edilmezse ne olur?

Özofajitin Komplikasyonları Tedavi edilmezse tahriş olan bölge yavaş yavaş kanayabilir. Kanama miktarının fazla olması anemiye ya da kan değerlerinde düşüklüğe sebep olur. Alt özofagusun hasarı mukozanın yaralanmasına da sebep olur.

Yemek borusu iltihabı neden olur?

Yemek borusu iltihabı, yani özofajit dediğimiz şeyin 1-2 sebebi var. İlki reflü, asit yemek borusunu yaktığı için mikropsuz iltihaba sebep oluyor, buna da özofajit diyoruz. İkinci sebebi ise iltihabi durum, bazen kemoterapi alırken immün sistemimiz çok baskılanıyor.

Özofajit ilerlerse ne olur?

Özofajitin Komplikasyonları Tedavi edilmezse tahriş olan bölge yavaş yavaş kanayabilir. Kanama miktarının fazla olması anemiye ya da kan değerlerinde düşüklüğe sebep olur. Alt özofagusun hasarı mukozanın yaralanmasına da sebep olur. Mukozada meydana gelecek olan skar bu bölgenin daralması ile sonuçlanabilir.