Örtünme var mı?

İçindekiler:

  1. Örtünme var mı?
  2. Tesettür hangi dine mensup?
  3. Islamda örtünmek ne demek?
  4. Kuranda örtünme var mı?
  5. Baş örtüsü nereden geliyor?

Örtünme var mı?

Ahzab Suresi 59'uncu Ayetin de örtünmeden bahsettiğini söylemiştik. Bunu da Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı Kerim Meali'nden aktaralım: “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler.

Tesettür hangi dine mensup?

Tesettür, İslam kültüründe çoğunlukla kadınların kıyafetleri ile ilgili tanımlamalarda kullanılan örtünme anlamında bir kavramdır.

Islamda örtünmek ne demek?

Vücudun açılması, gösterilmesi ve bakılması dinen haram olan yerlerine ve organlarına dinî literatürde avret tabir edilir. Setr-i avret tabiri erkek ve kadının namaz dışındaki örtünme vecîbesini de belirtmekle birlikte daha çok namaz esnasında belli uzuvların örtülmesini ifadede kullanılır.

Kuranda örtünme var mı?

Bunlar, Kelime-i şehadet getirmek, Namaz kılmak, Zekât vermek, Hacca gitmek ve Oruç tutmaktır. Din sömürüsü yapanlar ise bu şartlara bir de türbanı eklediler. Oysa ne şartlar arasında ne de Kur'an'da türban türünden bir örtü yoktur.

Baş örtüsü nereden geliyor?

Antik toplumlarda başörtüsü Anadolu'da yaşayan eski topluluklardan Hititler, Frigyalılar ve İyonyalılar'da kadınların saçlarını örttükleri bilinmektedir. Hindu topluluklarında eski dönemlerde soylu erkek ve kadınlar gösterişli başlık ve baş örtüleri kullanmışlardır.