Talasemi taşıyıcısı ne demek?

İçindekiler:

  1. Talasemi taşıyıcısı ne demek?
  2. Talasemi taşıyıcılığı geçer mi?
  3. Talasemi taşıyıcılığı evliliğe engel mi?
  4. Talasemi Intermedia ne demek?
  5. Anemi evliliğe engel mi?
  6. Talasemi ve demir ilacı kullanıyorum bişey olur mu?
  7. Talasemi nasıl bir hastalıktır?

Talasemi taşıyıcısı ne demek?

Akdeniz Anemisi taşıyıcısı, kalıtsal bir hastalık olan talaseminin çocuklara anne ya da babadan geçmesini ifade etmektedir. Adının Akdeniz Anemisi olmasındaki en büyük sebep ise görülme sıklığının Antalya, Muğla ve kıyı şeridinde fazlaca olmasından kaynaklanmaktadır.

Talasemi taşıyıcılığı geçer mi?

Beta talasemi hastası olan bir kişi taşıyıcı olmayan, normal bir kişi ile evlenirse çocukları taşıyıcı olur, hasta olmaz; taşıyıcı bir kişi ile evlenirse her bir çocuk için P hasta, P taşıyıcı olma ihtimali vardır.

Talasemi taşıyıcılığı evliliğe engel mi?

** Talasemi evliliğe engel değildir. ** Talasemi taşıyıcılığı, bir hastalık değildir ve hastalığa dönüşmez. ** Talasemi bulaşıcı bir hastalık değildir. ** Talasemi taşıyıcılığı kalıtsal bir özelliktir.

Talasemi Intermedia ne demek?

Talasemi Intermedia Orta ağırlıktaki vakalara verilen addır. Bu kişilerde hem anne hem de baba taşıyıcıdır. Ebeveynlerden geçen beta globin genleri hasarlıdır ancak gen hasarı talasemi majöre neden olacak kadar yüksek düzeyde değildir.

Anemi evliliğe engel mi?

Şeker, Akdeniz anemisi olan anne ve babaların doğan çocuklarının doğumdan itibaren takip edilmesi gerektiğini kaydederek, "Akdeniz anemisi hastaları evlenebilir ama çocuğun doğumdan sonra iyi takip edilmesi, taşıyıcı olup olmamasına bakılması, hastalık olup olmadığının kesinlikle saptanması gerekir.

Talasemi ve demir ilacı kullanıyorum bişey olur mu?

Talasemi minör veya diğer adıyla Akdeniz anemisi taşıyıcılığı bir hastalık değildir. Sağlıklı bir insandır. Sadece kan tahlillerinde hafif düzeyde kansızlık vardır ama bu hayat kalitesini değiştirmez. Kansızlık var diye gereksiz yere demir tedavisi almamalıdır.

Talasemi nasıl bir hastalıktır?

Talasemi, genellikle Akdeniz ülkelerindeki ırklarda görülen, doğacak çocuğa anne ve babasından "Beta Talasemi" geninin geçişi ile oluşan bir çeşit kalıtsal hastalık türüdür. Hemoglobinin yapımındaki bozukluk sonucu ortaya çıkmaktadır. Kandaki alyuvarlar içinde "hem" ve "globin" olmak üzere 2 kısım vardır.