Selanik gitmek için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Selanik gitmek için ne gerekli?
  2. Istanbuldan Yunanistana otobüsle nasıl gidilir?
  3. Kavala ya nasıl gidilir?
  4. Selanik için vize gerekli mi?
  5. Istanbul'dan Selanik e nasıl gidilir?
  6. Istanbul Yunanistan nasıl gidilir?
  7. Kavala hangi ülkeye bağlı?
  8. Selanik e Araba ile nasıl gidilir?
  9. Türkiye Kavala nerede?

Selanik gitmek için ne gerekli?

Selanik vizesi Selanik'e seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının Schengen vizesine sahip olması ya da Yunanistan üzerinden Schengen vizesi almaları gerekiyor. Yunan Adaları kapı vizesi ile Selanik'e seyahat mümkün değil.

Istanbuldan Yunanistana otobüsle nasıl gidilir?

Türkiye'den Yunanistan'a karayolunu kullanarak seyahat edilebilmektedir. İstanbul'dan Selanik şehrine karayolu üzerinden yaklaşık 10 saat süren yolculuğun sonunda ulaşılabilmektedir. İstanbul'dan gerçekleştirilen otobüs seyahatleri Tekirdağ, Keşan ve İpsala güzergahları üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Kavala ya nasıl gidilir?

Kavala'ya Nasıl Gidilir? İstanbul'dan yaklaşık 450 km uzakta bulunan Kavala'ya özel aracınızla yaklaşık 5 saatte ulaşabilirsiniz. Diğer bir alternatif olarak İstanbul'dan kalkan otobüsleri kullanabilir, yaklaşık 6 saatte Kavala'ya varabilirsiniz.

Selanik için vize gerekli mi?

Hususi (Yeşil) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu hamili olarak Yunanistan seyahati gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 ikame günü süresini aşmayan seyahatlerinde vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır.

Istanbul'dan Selanik e nasıl gidilir?

Selanik'e hava yoluyla ulaşım: Türk Hava Yolları, İstanbul Atatürk Havalimanından Selanik Makedonia Apt Havalimanına direk tarifeli seferler düzenliyor. Uçuş süresi yaklaşık 50 dakika sürüyor. Başkent Atina'ya ucuz bilet bulup, oradan başka uçakla veya trenle de Selanik'e gidilebilir.

Istanbul Yunanistan nasıl gidilir?

Türkiye'den Yunanistan'a kara, deniz ve hava yolu ile gidilebilir. Uçak firmalarının İstanbul'dan Atina'ya doğrudan seferleri mevcuttur ve yolculuk yaklaşık 1,5 saat sürer. İzmir'den Atina'ya ise ortalama yarım saatte gidebilirsiniz.

Kavala hangi ülkeye bağlı?

Kavala (Yunanca adı aynı, Καβάλα), Yunanistan'nın Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezi olan sahil kentinin adıdır. Osmanlı Devleti döneminde Balkanlar'ın en önemli merkezlerinden biriydi.

Selanik e Araba ile nasıl gidilir?

Bileti otobüste şoförden alabiliyorsunuz. Selanik'e araba ile nasıl gidilir: İstanbul'dan Tekirdağ, Keşan üzerinden İpsala Sınır Kapısını geçerek Dedeağaç, Kavala üzerinden Selanik'e gidiliyor. Selanik'e İstanbul'dan araçla gitmek yaklaşık 7 saat sürüyor.

Türkiye Kavala nerede?

Kavala (Yunanca adı aynı, Καβάλα), Yunanistan'nın Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezi olan sahil kentinin adıdır. Osmanlı Devleti döneminde Balkanlar'ın en önemli merkezlerinden biriydi.