Hamilelikte kaç haftada bir doktora gidilmeli?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte kaç haftada bir doktora gidilmeli?
  2. Gebelikte ultrason ne sıklıkta olmalı?
  3. 32 haftadan sonra ne kadar sıklıkla doktora gidilir?
  4. Gebelik takibi kaç günde bir yapılır?
  5. Gebelikte doktor kontrolü ne sıklıkta olmalı?
  6. Ultrasona fazla girmek bebeğe zarar verir mi?
  7. Gebelik takibi nasıl olmalı?
  8. Gebelikte aile hekimine ne zaman gidilir?
  9. Sağlık ocağında Gebe takibi nasıl yapılır?
  10. Ilk gebelik kontrolünde ne yapılır?
  11. Ultrason tehlikeli midir?
  12. Hamilelik kalınca aile hekimine bildirilmeli mi?
  13. Gebelik olduğunu sağlık ocağına ne zaman bildirilir?
  14. Hamilelikte sağlık ocağına gitmek zorunlu mu?

Hamilelikte kaç haftada bir doktora gidilmeli?

Hamilelik belirtileri olduğunda veya testler olumlu çıktığında doktora gidilmeli. Kontrollerin sıklığı için bir standart yok. Ancak 12-13-21 ve 24'üncü haftalarda ve doğum öncesi dönemlerde doktorunuza gidin.

Gebelikte ultrason ne sıklıkta olmalı?

Özellikle doppler çok gerekmedikçe hamileliğin 10-12. haftaları arasında kullanılmamalıdır. Anne adayı gerekmedikçe ultrasona girmemeyi doktoruna talep edebilir mi? Gelişmiş ülkelerde ultrason muayenesi, normal giden hamileliklerde genellikle 3 kez yapılır.

32 haftadan sonra ne kadar sıklıkla doktora gidilir?

Bu haftadan sonra doktor kontrolleriniz sıklaşacaktır. Bu hafta itibarı ile yaklaşık olarak iki haftada bir kontrole gitmeniz gerekecek. Doğum gerçekleşene kadar bu durum bu şekilde devam edecektir.

Gebelik takibi kaç günde bir yapılır?

Bebek tekse ilk 3 ay, 2-3 haftada bir takip uygundur. Daha sonra aylık takibe devam edilir. Çoğul gebelik, annede mevcut hastalık ve tekrarlayan düşük durumlarında ise sık aralarla takibe devam edilir. Burada takip süresinde belirleyici olan gebenin riskleri ve sağlık durumudur.

Gebelikte doktor kontrolü ne sıklıkta olmalı?

Herhangi bir risk faktörü olmayan anne adayı hiçbir şikayeti olmasa bile ideal olarak 28. gebelik haftasına kadar dörder haftalık, 28-36. haftalar arasında ikişer haftalık aralıklarla, 36. haftadan doğuma kadar ise haftalık olarak doktor kontrolüne gelmelidir.

Ultrasona fazla girmek bebeğe zarar verir mi?

Ultrasonun sık kullanılması ya da az kullanılması bebeğe herhangi bir zarar vermez. Ultrasona girme sıklığı ise doğum doktorunuzun gerek gördüğü durumlarda olmalıdır.

Gebelik takibi nasıl olmalı?

Gebenin ilk fizik muayenesinde kan basıncı, boy ve kilo ölçümünü yapılır. Eğer annenin ilk gebeliği değilse önceki gebeliklerde doğum şekli, bebeğin kaç kilo doğduğu, herhangi bir sakatlığı olup olmadığı sorgulanır. Bu ilk kontrolden sonra doktorunuz hangi sıklıklarla muayeneye gitmeniz gerektiğini söyleyecektir.

Gebelikte aile hekimine ne zaman gidilir?

Uzmanlar anne ve bebek ölümlerinin önüne geçmek sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek için anne-baba adaylarının daha gebeliğin planlandığı andan itibaren Aile Hekimi iletişim içerisinde olması gerektiği konusunda uyarıyor.

Sağlık ocağında Gebe takibi nasıl yapılır?

Aile Sağlığı Merkezinde gebelik boyunca dört kez izlem için (ilk gelişten sonra üç kez) çağrılacaksınız. Boyunuz, kilonuz, Kan Laboratuvar değerleri, bebek kalp sesleri rutin takip edilecek, iki kez Gebe-Tetanoz aşısı yapılacaktır.

Ilk gebelik kontrolünde ne yapılır?

Gebelik Öncesi Gebelik planlanması ile başlayan ilk kontrol muayenesinde; Hamile adayının ayrıntılı öyküsü alınır (daha önceki gebelikler, varsa mevcut hastalıklar, kullandığı ilaçlar, ailede genetik hastalık öyküsü, ailede şeker hastalığı veya tansiyon öyküsü…) Ayrıntılı fizik muayene yapılır.

Ultrason tehlikeli midir?

Ultrason cihazı ses dalgalarını algılayan bir cihaz olarak herhangi bir ışın dalgası yollamaz. Zararlı bir ışın olmadığı için de bebeğe herhangi bir zararı söz konusu değildir. Gebelik döneminde uygulanan ultrasonun fetusa herhangi bir zararı yoktur.

Hamilelik kalınca aile hekimine bildirilmeli mi?

Gebeliğinden emin olan anne adaylarının ilk yapması gereken Aile Sağlığı Merkezine giderek bağlı olduğu aile hekimine veya aile sağlığı elemanına bildirimde bulunmaktır. Bir Kadın-Doğum uzmanına veya hastanede takip düşünenlerin de mutlaka aile sağlığı merkezine kayıt olması gerekir.

Gebelik olduğunu sağlık ocağına ne zaman bildirilir?

Sağlık Bakanlığının “Doğum Öncesi Bakım Yönetim Rehberi”ne göre gebeliğin ilk 14 haftası içerisinde ilk takibin yapılması ve takip için doktorun hastaya 30 dk. zaman ayırması önerilmektedir. Eğer gebe 14. gebelik haftasından sonra gelmişse gebelik haftasına bakılmaksızın ilk takip olarak değerlendirilir.

Hamilelikte sağlık ocağına gitmek zorunlu mu?

Gebeliğinden emin olan anne adaylarının ilk yapması gereken Aile Sağlığı Merkezine giderek bağlı olduğu aile hekimine veya aile sağlığı elemanına bildirimde bulunmaktır. Bir Kadın-Doğum uzmanı yada hastanenin takibinde olan gebelerin de mutlaka aile sağlığı merkezine kayıt olması gerekir.