Viskon kumaş sağlığa zararlı mıdır?

İçindekiler:

  1. Viskon kumaş sağlığa zararlı mıdır?
  2. Akrilik kumaş yazın giyilir mi?
  3. Deri kumaş Terletir mi?
  4. Triko kumaş esner mi?
  5. Akrilik kumaş kaliteli midir?

Viskon kumaş sağlığa zararlı mıdır?

Aynı pamuk gibi selülozdan meydana gelir. Bu özelliğinden dolayı yapısı pamukla yüksek benzerlik gösterir. Viskon kumaş moda ve tekstil sektöründe sevilen, kaliteli ve sağlıklı kumaş çeşitlerindendir. Nem emiciliğinin yüksek olması sebebi ile birçok üründe bu kumaşın kullanımı yaygındır.

Akrilik kumaş yazın giyilir mi?

Akrilik kumaş yapısı itibariyle yün gibi olmasa dahi yüne yakın bir korumayla birlikte sıcaklık sağlamaktadır. Akrilik kumaş, başka kumaş türlerine göre kıyafetlerde daha sıcak tutan bir yapısı bulunmaktadır. Bu yüzden, kışlık kıyafetlerde çokça görülür.

Deri kumaş Terletir mi?

-Kumaşınızın üzerinde bulunan gözenekler sayesinde ürününüz hava alır ve bu sayede terletme yapmaz.

Triko kumaş esner mi?

Triko kumaşlar yapısı itibari ile oldukça esneyebilir. Esneyebilen bu kumaşlar da rahat ve şık bir kullanım sağlar. Özellikle mevsimlik kazaklar, kaşkol gibi kıyafetlerde kullanılan triko esnek bir yapıda olduğu için rahat bir kullanım sağlamaktadır. Düz biçimde örülen triko kumaş esnek bir yapıya sahiptir.

Akrilik kumaş kaliteli midir?

Akrilik kumaşlar sentetik polimerler olan akrilik liflerinden yapılır. Akrilik ipliklerle dokunmuş kumaşlar, çocuklarda teri iyi çekmediği için vücudun ısı dengesini bozar ve gribal enfeksiyonlara sebep olabilir. Daha da ötesi, polimerler plastiğin ana maddesidir ve kanserojendir.