İŞKUR'a nasıl uye olunur?

İçindekiler:

  1. İŞKUR'a nasıl uye olunur?
  2. Işkura Kimler Üye Olabilir?
  3. Işkura online kayıt nasıl yapılır?
  4. E devletten iskur'a nasıl kayıt olunur?
  5. İŞKUR üyeliği ücretli mi?
  6. İŞKUR'a kayıt olunca ne oluyor?
  7. Işkur kaydı neden yapılır?
  8. İskur kayıt yenileme nasil yapılır?

İŞKUR'a nasıl uye olunur?

İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur.

Işkura Kimler Üye Olabilir?

İŞKUR'A KAYIT OLMA KOŞULLARI İş arayanların İŞKUR'a Kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları ve kayıt esnasında fiilen askerlik görevinde bulunmamaları gerekmektedir. Mesleklerinin tespitinde beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

Işkura online kayıt nasıl yapılır?

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) online şubesine kayıt olmak için; * İŞKUR resmi web adresi iskur.gov.tr adresini tarayıcınızda açın. * İŞKUR web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın. * Açılan İŞKUR e-Şube sayfasında "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm bulunmaktadır.

E devletten iskur'a nasıl kayıt olunur?

İnternet üzerinden ise e-devlet'ten alabilirsiniz. Bunun için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/iskur-kayit-belgesi linkine girin. e-devlet sistemine giriş yapmanız yeterli olacaktır.

İŞKUR üyeliği ücretli mi?

İşkur'a kayıt işlemlerinden ücret alınmamaktadır. Peki üyelik için başvuru işlemleri nelerdir? İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kaydolmaları zorunludur.

İŞKUR'a kayıt olunca ne oluyor?

İŞKUR Resmi İnternet sitesine kayıt yaptırarak İşbaşı Eğitim programları, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsiz kalmanız halinde İşsizlik Sigortası hizmetlerinden faydalanabilir ve iş arayabilirsiniz.

Işkur kaydı neden yapılır?

İŞKUR Kayıt Belgesi Neden Gereklidir? İŞKUR kayıt belgesi, işletme sahipleri tarafından talep edilmektedir. Devletin 2017 yılında kayıtlı istihdamı arttırmak için hazırlamış olduğu projelerden birisidir. İŞKUR bünyesinde iş arayan kişileri istihdam eden işletme sahiplerine bazı teşvikler sağlanmaktadır.

İskur kayıt yenileme nasil yapılır?

İŞKUR KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR? Öncelikle İŞKUR'un resmi sitesi olan iskur.gov.tr adresine girin. Açılan sayfada sağ ve sol taraflarda menü göreceksiniz. Eğer daha önceden İşkur'a kayıt yaptırmadıysanız sağ taraftaki menüden işkura kayıt ol linkine tıklayın.