Maraş hangi ülkelerle savaştı?

İçindekiler:

  1. Maraş hangi ülkelerle savaştı?
  2. Maraş'ta Fransızlara karşı savaşan Kuvayi Milliye komutanı kimdir?
  3. Maraş Antep ve Urfa'yı işgal edenler kimlerdir?
  4. Güney cephesinde yerel direniş kahramanlarının isimleri nelerdir?
  5. Fransızlar Maraş'ı ne zaman terk etti?
  6. Fransızların işgal ettiği yerler nerelerdir?

Maraş hangi ülkelerle savaştı?

Maraş, 22 Şubat 1919'da İngilizler. Ekim 1919'da da Fransızlar tarafından işgal edilir. Fransız kumandanı General Querette 13 Aralık 1919'da şehirde yönetime el koyar.

Maraş'ta Fransızlara karşı savaşan Kuvayi Milliye komutanı kimdir?

Kurtuluş Savaşında Fransızlara karşı savaşan Kuva-i milliye komutanı Sütçü İmamdır. Sütçü İmam 1871 de Maraş'ta doğmuştur. Geçimini süt satarak kazandığı için Sütçü İmam ismi ile anılır. Sütçü İmam 31 ekim 1919'da Fransız askerini silahla vurduktan sonra aktif olarak savaşa katılmıştır.

Maraş Antep ve Urfa'yı işgal edenler kimlerdir?

Maraş, Urfa ve Antep illerimiz, Mondros Ateşkes Antlaşması'nın neticesinde ilk olarak İngilizler tarafından işgal edilse de, aralarında yaptıkları anlaşmadan sonra bu topraklarımız Fransızların işgaline uğradı.

Güney cephesinde yerel direniş kahramanlarının isimleri nelerdir?

Cevap

  • Sütçü İmam.
  • Ali Saip Bey.
  • Şahin Bey.

Fransızlar Maraş'ı ne zaman terk etti?

Fransızların şehre girmesinden bir gün sonra İngiliz Generali Weir ile Fransız Albay Flye Saint Marie devir teslim için Maraş'a geldiler. İki devlet arasında imza edilen beyanname ile İngilizler 1 Kasım 1919 günü şehri terk ederken onların yerine Fransızlar Maraş'ın işgalini tamamladılar.

Fransızların işgal ettiği yerler nerelerdir?

Fransızların ilk olarak işgal ettikleri yerler Adana, Mersin ve Osmaniye dir. İngilizlerin Mondros Ateşkes Antlaşmasının 7. maddesine dayanarak işgal ettikleri Antep, Maraş ve Urfa'yı Fransızlara Paris Barış Konferansından sonra bıraktılar.