Türkiye'de hayvan hakları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de hayvan hakları nelerdir?
  2. Hayvan hakları nereye şikayet edilir?
  3. Hayvan hakları Hangi Bakanlığa Bağlı?
  4. Başıboş köpekleri nereye şikayet edebilirim?
  5. Rahatsız eden köpek nereye şikayet edilir?

Türkiye'de hayvan hakları nelerdir?

Türkiye'de Hayvan Hakları Bu kanun, tüm hayvanların eşit olduğunu ve kanun hükümleri çerçevesinde yaşama haklarına sahip olduklarını belirtiyor. 5199 sayılı kanuna göre; evde hayvan besleyen kişiler, evde bulunan hayvanı belediyeye bildirmek ve kaydettirmek ile yükümlüdür.

Hayvan hakları nereye şikayet edilir?

Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan 'Hayvanları Koruma Kanun Taslağı'nda sahipsiz hayvanlarla ilgili şikâyet hakkı Orman ve Çevre Bakanlığı'na veriliyor.

Hayvan hakları Hangi Bakanlığa Bağlı?

o) Bakanlık: Çevre ve Orman Bakanlığını, İfade eder. Madde 4- Hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeler şunlardır: a) Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.

Başıboş köpekleri nereye şikayet edebilirim?

Kesinlikle belediyeye şikayet etmelisiniz. Ama telefonla değil, gidip yazılı olarak şikayetinizi verin hatta altına da bir kaç şikayetçi isim imza daha eklerseniz etkili olacaktır.

Rahatsız eden köpek nereye şikayet edilir?

1-Köpeğin sahibini, hayvanın aşırı ses çıkartması nedeni ile zabıtaya şikayet edin. (Telefon ile yardımcı olurlar ancak elinizde belge olması sonraki aşamalarda işinize yarar o yüzden her türlü müracaatınızı yazılı yapmanızı öneririm.) 2-Zabıtanın idari para cezası yazıp yazmadığı, işlem yapıp yapmadığını takip edin.