Kaynatma salça nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kaynatma salça nasıl yapılır?
  2. Robotta domates salçası nasıl yapılır?
  3. Domates Salçasına yağ konur mu?
  4. Salçaya ne katılır?
  5. Salça nasil saklanir?
  6. Salça dolaba konur mu?
  7. Domates salçası dondurucuya konur mu?
  8. Iyi salça nasıl anlaşılır?

Kaynatma salça nasıl yapılır?

Domatesleri iyice yıkayıp soymadan dörde bölün ve robottan geçirin. Bütün domatesleri robottan geçirdikten sonra tencereye (eğer tencereniz çok büyük değilse iki tencere de kullanabilirsiniz) aktarın ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Bu işlemi yaparken mutlaka başında bekleyin. Aksi takdirde salça kabarıp sıçrar.

Robotta domates salçası nasıl yapılır?

  1. Domatesleri iyice yıkayın dörde bölün.
  2. Hepsini robottan geçirip bir ya da iki tencereye (tencerenizin boyutuna göre) paylaştırın. ...
  3. Ateşten aldıktan sonra aynı tencere içinde el blenderı ile içinde hiç parçaçık kalmayacak şekilde püre haline getirin. ...
  4. Artık tepsilere paylaştırarak güneşte kurutabilirsiniz.

Domates Salçasına yağ konur mu?

İşte salça yapmanın püf noktaları… - Salça koyduğunuz kavanozların içerisine muhakkak zeytinyağı ekleyin. Eklediğiniz zeytinyağı salçanızın küflenmesini önleyecektir.

Salçaya ne katılır?

Domates Salçası Malzeme ve Miktarları 10 kg domates, 100 gr civarı kaya tuzu, kekik (isteğe göre) üzerini kaplamak için zeytinyağı. Küçük ve etli domatesle salça yapmak en kolayı. Bu domateslerin su oranı az ama eti bol olduğu için az fire ile daha fazla salça elde etmeniz mümkündür.

Salça nasil saklanir?

Salça muhakkak kuru ve serin bir alanda saklanmalıdır. Eğer hazır bir salça satın aldıysanız, teneke kutuda almış olduğunuz salçayı cam kavanoza aktarmalısınız. Bu işlem ile salça daha uzun ömürlü bir hal alacaktır.

Salça dolaba konur mu?

Salçanın uzun süre saklanması için buzdolabında korunması gerektiği bilgisi doğru değil. Salçanın küflenmesini engellemek istiyorsanız, kuru ve serin bir yerde,örneğin kilerde saklamanız gerekir.

Domates salçası dondurucuya konur mu?

Salçayı ya da domates püresini buz kalıplarında dondurun, sonra kalıbtan çıkarın ve buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucuya kaldırın. Gerektiğinde istediğiniz kadarını kullanın. Bu şekilde derin dondurucu da üç ay kadar dayanacaktır.

Iyi salça nasıl anlaşılır?

Bir salçanın Organik Salça olup olmadığını anlamanın yollarından birisi satın alınan yerin güvenilirliğidir. Güvenilir bir yerden alınan salçanın içeriği satıcıya sorularak organik olup olmadığı anlaşılabilir. Satıcıdan, salçanın içinde hiçbir kimyasal ve katkı maddesi olmadığına dair teyit alınmalıdır.