Arabaşı yemeği hangi yöreye ait?

İçindekiler:

  1. Arabaşı yemeği hangi yöreye ait?
  2. Arabaşı yemeği nedir?
  3. Arabasi ne zaman yenir?
  4. Arabaşı mı Arap aşı mı?
  5. Arabaşı çorbasi nasıl yenir?
  6. Arabaşı çorbası hamuru kaç kalori?

Arabaşı yemeği hangi yöreye ait?

Arabaşı ya da Arabaşı çorbası, Türk mutfağının İç Anadolu'ya özgü çorbasıdır. Yozgat Belediyesi tarafından 2012 yılında Türk Standartları Enstitüsüne tescil ettirilmiştir ancak Eskişehir, Karaman, Konya, Kayseri, Kırşehir, Afyon, Nevşehir gibi illerin mutfak kültüründe de yer alır.

Arabaşı yemeği nedir?

ARABAŞI NEDİR? Arabaşı çorbası, un ve yağın kavrulması ile oluşturulan malzemenin tavuk suyu ile kaynatılmasıyla yapılan bir çorba. İç Anadolu'nun birçok kentinde soğuk kış gecelerinde bolca tüketilen çorba, ekmek yerine özel yapılan hamuruyla servis ediliyor.

Arabasi ne zaman yenir?

Genellikle akşam yemeğinden birkaç saat sonra, eve davet edilen misafirlerle içilen arabaşı çorbası, akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin güçlenmesine vesile oluyor, derin sohbetlere eşlik ediyor. Tavşan, tavuk veya hindi etinden yapılan ve oldukça acı olan çorba, besin değeri yüksek gıda olarak da biliniyor.

Arabaşı mı Arap aşı mı?

İşte arabaşı: Tavuk suyuna çorba ve pişirilen hamurdan oluşur. Ismi gereği, arabaşının Araplar ile ilgisi yok. Yemek arası yendiğinden “ara aşı” olarak anılırmış zamanla arabaşı olmuş.

Arabaşı çorbasi nasıl yenir?

Arabaşı çorbası nasıl yenir? Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir!

Arabaşı çorbası hamuru kaç kalori?

Yemek İçeriği
#Yemek İsmiKalori
1Arabaşı Hamuru39.