Yahudilikte Zohar nedir?

İçindekiler:

  1. Yahudilikte Zohar nedir?
  2. Karailik ne demek?
  3. Karailik mezhebi nedir?
  4. Kenasa nedir?
  5. Kabala ne demek TDK?

Yahudilikte Zohar nedir?

Yahudi mistisizminin (Kabbala) en önemli eserleri arasında yer alan Zohar (İbranice זהר ihtişam), Orta Çağ'da Aramice ve İbranice dillerinde yazılmış, Tevrat'ın (Musa'nın beş kitabı) mistik yorumu olan bir grup kitaptan oluşur.

Karailik ne demek?

Karailik, miladi sekizinci asırda Irak'ta ortaya çıkmış ve Abbasilerin himayesinde gelişmiş, X-XII yüzyıllar arasında geleneksel Rabbani Yahudiliğin en güçlü muhalifi olmuştur. Karailiğin kurucusu olarak Anan ben David (715-795) bilinir. Karailer, Sadukiler gibi Sözlü Tora denilen geleneğin otoritesini reddetmişlerdir.

Karailik mezhebi nedir?

8. yüzyıl'da Irak'ta doğan ve Tanah'ı dini hükümlerin yegane kaynağı kabul eden Yahudi mezhebidir. Mezhebin İbranice ismi olan Kara'im (okuyanlar) okumak anlamındaki kara kökünden türediği ve müntesiplerinin Tanah'ı (Ahd-ı Atik) çok okuduklarını belirtmektedir.

Kenasa nedir?

İbadethanelerine Kenasa derler. İbadet dilleri Türkçedir. Beni İsrail oğullarıyla (yahudilerle) mezhep çatışmasından dolayı anlaşamazlar. Şimdiki Başkanları Vladimir Örmeli'dir.

Kabala ne demek TDK?

Kabala (İbranice: קַבָּלָה‎, lit. 'gelenek' veya 'yazışma') veya Kabbalah, Yahudi mistisizminde ezoterik bir disiplin, düşünce okulu veya kurallar bütünüdür. ... Yahudilik içindeki mistik dinî yorumların temelini oluşturur.