Türkiye istatistik kurumuna bilgi vermek zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Türkiye istatistik kurumuna bilgi vermek zorunlu mu?
  2. Tüketici Eğilim Anketi ne demek?
  3. Tüik Tüketici Eğilim Araştırması nedir?
  4. Tüketici Güven Endeksi artması ne demek?
  5. 2021 yılı Mart ayı genç işsizliği ve ne işte ne de Eğtimde olanların oranları?
  6. Tüik hangi bakanlığa bağlı olarak çalışır?
  7. Türkiye istatistik Kurumu bakanlıklardan hangisine bağlı olarak hizmet verir?

Türkiye istatistik kurumuna bilgi vermek zorunlu mu?

Türkiye İstatistik Kanunu'nun 8. maddesine göre kişi, kurum ve kuruluşlar, kendilerinden istenen veri veya bilgileri, Anayasa'da belirlenen hak ve ödevler çerçevesinde TÜİK Başkanlığı'nın belirleyeceği şekil, süre ve standartlarda eksiksiz ve doğru olarak ücretsiz vermekle yükümlüdür.

Tüketici Eğilim Anketi ne demek?

Tüketicilerin kişisel mali durumları ile genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmeleri ve gelecek dönem beklentileri ve yakın gelecekteki harcama ve tasarruf eğilimlerinin ölçülmesi amacıyla aylık olarak uygulanan bir ankettir.

Tüik Tüketici Eğilim Araştırması nedir?

Araştırmanın Amacı: Tüketicilerin kişisel mali durumları ve genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmeleri ve gelecek dönem beklentileri ile yakın gelecekteki harcama ve tasarruf eğilimlerinin ölçülmesi amaçlanmaktadır.

Tüketici Güven Endeksi artması ne demek?

Endeksler Avrupa Birliği'nin kullandığı denge yöntemine göre hesaplanır. ... Endeks aralığında değer alır. Endeksin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösterir.

2021 yılı Mart ayı genç işsizliği ve ne işte ne de Eğtimde olanların oranları?

İşgücü 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 610 bin kişi artarak 32 milyon 325 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,9 puanlık artış ile %51,0 olarak gerçekleşti. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,7 puanlık azalışla %25,0, istihdam oranı 1,4 puanlık artışla %31,4 oldu.

Tüik hangi bakanlığa bağlı olarak çalışır?

İlişkili Haberler Değişiklikle, TÜİK'in kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Buna göre, merkezi Ankara'da yer alan TÜİK, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilişkili kurum haline getirildi. TÜİK, daha önce "Bakanlığa bağlı kurum" olarak faaliyette bulunuyordu.

Türkiye istatistik Kurumu bakanlıklardan hangisine bağlı olarak hizmet verir?

Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname ile TÜİK, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlandı.