Kasık fıtığında hangi ameliyat yöntemleri kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kasık fıtığında hangi ameliyat yöntemleri kullanılır?
  2. Fıtık yaması erir mi?
  3. Kasık fıtığı ameliyatı kolay mı?
  4. Göbek fıtığına yama nasıl yapılır?
  5. Kasık fıtık ameliyatı riski var mıdır?
  6. Kasık fıtığı ameliyatı ne kadar sürer?

Kasık fıtığında hangi ameliyat yöntemleri kullanılır?

Kasık fıtığı onarımında, geleneksel açık yöntemler ya da kapalı dediğimiz laparoskopik yöntemler uygulanabilir. Her iki teknikle yapılan fıtık onarımları tatminkar sonuçlar sağlar.

Fıtık yaması erir mi?

Fıtık Ameliyatında Eriyen Vidalar Amerikan firması "Auto Suture" AbsorbaTack adıyla bu vidaları eriyen malzemeden üretti. Laparoskopik yöntemle yapılan kapalı ameliyatta yamayı tespit için kullanılan AbsorbaTack vidalar en fazla bir yıl da dokuların içinde eriyip kayboluyor.

Kasık fıtığı ameliyatı kolay mı?

Fıtık fark edildiğinde en kısa süre içinde (acil değil) ameliyat olunması gerekir. Kolay bir ameliyattır. Aynı gün taburcu olur 3-5 gün içinde işinize geri dönersiniz.

Göbek fıtığına yama nasıl yapılır?

Yama karın içinden konulduğu için tekrar neredeyse yok denecek kadar azdır. Çünkü karın içine konan yama karındaki küçük kesiden karın içine sokulup şemsiye gibi içerde açılarak yerleştirilir ve fıtık bölgesinin kenarlarından daha uzak alana kadar defekti kapatır.

Kasık fıtık ameliyatı riski var mıdır?

Elektif şartlarda yapılan, yani hiçbir acil durum söz konusu olmaksızın hasta en iyi şekilde ameliyata hazırlanarak planlı şekilde en uygun zamanda yapılan fıtık onarımlarında risk çok çok düşüktür. Hayati risk pratik olarak yoktur.

Kasık fıtığı ameliyatı ne kadar sürer?

Kasık fıtığı ameliyatı -ister açık yöntemle yapılsın, ister kapalı yöntemle- yaklaşık 1 saat kadar sürer. Hastanın anesteziden tam olarak uyanması ve yatağına geri dönmesi yaklaşık 75-90 dakikayı bulur. Hasta fıtık ameliyatı sonrası yatağına tam uyanmış halde geri döner.